Hyppää sisältöön

Toimintakeskus

Rinnekodit Jaakkola

Tarjoamme päiväaikaista toimintaa kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille.

Asiakkaat

Kehitysvammaiset ja autismikirjon henkilöt

Sijainti

Kultasepänkatu 4
04250 Kerava 

Talon tiedot

Jaakkola sijaitsee aivan Keravan keskustassa hyvien ulkoilumahdollisuuksien sekä palveluiden äärellä. Hyödynnämme lähiympäristön palveluita aktiivisesti.

Lisätiedot

Toimintapäivämme ovat tyypillisesti toiminnallisia ja muutostentäyteisiä. Asiakkaidemme tuen tarve huomioidaan yksilöllisesti, mikä näkyy muun muassa yhteisen viikko-ohjelman lisäksi heille tehdyissä yksilöllisissä viikko-ohjelmissa.

Yhteystiedot

Toimintakeskus Jaakkolan ryhmätuokio. Ihmisiä katsomassa valkokankaalta värikästä kuvaa.

Henkilöstö

Meillä toimintaa järjestää kuunteleva ja kannustava monipuolisesti ammattitaitoinen tiimi, joka luo Jaakkolaan välittävän ja iloisen ilmapiirin. Työpäivän aikana työntekijämme ohjaavat, kuuntelevat ja tukevat asiakkaita heidän päivätoiminnassaan. Ryhmänohjauksessa ohjaajamme voivat tuoda omaa luovuuttaan ja persoonaansa esille.  

Moniammatillisessa tiimissämme on osaamista muun muassa haastavien tilanteiden ennakoinnista, autismikuntoutuksesta sekä neuropsykiatriasta. Vaihtoehtoisten kommunikaatiokeinojen käyttäminen monipuolisesti ja aktiivisesti ovat osa arkeamme.

Kiinnostaako työ Jaakkolassa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Meille on tärkeää löytää ja tukea jokaisen omia vahvuuksia ja taitoja – kaikki ovat hyviä jossain. Taitoja on myös hyvä ylläpitää ja kehittää eteenpäin. Iloitsemme yhdessä pienistäkin onnistumisista. Kuuntelemme ja kannustamme asiakkaitamme kertomaan omista toiveistaan ja haaveistaan. Muistamme myös, että huonommat päivät kuuluvat elämään ja niistä selvitään yhdessä toisiamme tukien ja kannustaen. 

Tuemme asiakkaitamme tekemään valintoja käyttämällä erilaisia kommunikointikeinoja kuten selkokieltä, kuvakommunikaatiota, strukturoitua päiväohjelmaa sekä tabletin kommunikointiohjelmia. Päivittäisissä aamuinfoissa käymme asiakkaidemme kanssa läpi päivän ohjelman strukturoidusti. 

Hyödynnämme lähiympäristöstämme löytyviä palveluita monipuolisesti. Ihan läheltä löytyy hyvät ulkoilumahdollisuudet, kauppa, kirpputoreja, Taidekeskus Sinkka ja leikkipuisto. Kävelymatkan päässä on Keravan keskustan palvelut, joihin sisältyy kirjasto, useita ravintoloita, museoita, kauppoja, apteekki ja muut keskustan palvelut.

Jaakkola jakautuu tilallisesti kahteen pienempään ryhmään, Metsä ja Meri. Molemmissa ryhmissä on yhteistä toiminta- ja oleskelutilaa asiakkaille. Metsän puoleinen tila on mahdollista jakaa haitariovella kahteen osaan, jolloin toimintatiloja on enemmän. Metsän ja Meren aula tiloissa voidaan pitää erilaisia juhlia ja muita tapahtumia.

Jaakkolassa on myös Haltija Group Oy:n kanssa yhteistyössä suunniteltu aistihuone. Aistihuoneessa on aistiteknologisia ratkaisuja, jotka mahdollistavat kokonaisvaltaisen aistielämyksen. Tilaa käytetään aktivoivana tai rauhoittavana tilana sekä mahdollisina uuden oppimiseen. Aistihuoneessa on myös mahdollista pitää lepotaukoja.

Tervetuloa tutustumaan Jaakkolaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.

Lisätietoja Jaakkolasta ja asukkaaksi hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Osoitteemme on Kultasepänkatu 4, 04250 Kerava 

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.