Hyppää sisältöön

Toimintakeskus

Rinnekodit Lyyli

Lyylissä tarjoamme osallisuuden palveluja nuorille aikuisille kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille. 

Asiakkaat

Lyylissä tarjoamme osallisuuden palveluja nuorille aikuisille kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille. 

Sijainti

Tampellan Esplanadi 9
33100 Tampere

Talon tiedot

Toimintakeskus Lyyli sijaitsee Tampereen keskustan tuntumassa, Tampellan kaupunginosassa. Erinomainen sijaintimme antaa mahdollisuuden asiakkaiden osallisuuden tukemiseen ja aktiiviseen arkeen. 

Lisätiedot

Osallistumme aktiivisesti erilaisiin tapahtumiin ja liikumme monipuolisesti Tampereella.  Hyödynnämme aktiivisesti paikallista kulttuuritarjontaa esim. käymällä taidenäyttelyissä ja ilmaiskonserteissa. Meiltä käydään myös lähikaupassa hyllyttämässä tuotteita, sekä siivoamassa yhteistyökumppanin tiloja. Lähellä sijaitsevan Näsijärven ranta-alue, Ranta-Tampella on suosittu ulkoilualue, jossa on viihtyisiä puistoja ja esteettömiä laitureita veden äärellä.

Yhteystiedot

Keltaisten ja harmaiden verhojen lomasta pilkottaa askarreltu ja taiteiltu kyltti, jossa lukee Lyyli ja jossa on paljon erilaisia ja erivärisiä piirroksia.

Lyylissä tehdään töitä suurella sydämellä ja heittäytyen, luoden toimintakeskuksen arjesta leppoisaa ja kokemusrikasta.

Henkilöstö

Työntekijämme suunnittelevat ja toteuttavat asiakaslähtöistä ja monipuolista sisältöä asiakkaiden tavoitteiden mukaisesti. Ohjaajat voivat hyödyntää omaa erikoisosaamistaan esimerkiksi tiimien vetämisessä. Kannustamme luovuuteen ja heittäytymiseen – elämme tätä päivää nykyajan mahdollisuuksia hyödyntäen.

Työskentely meillä on kokonaisvaltaista. Työ sisältää niin hoidollisia tehtäviä kuin ohjauksellisiakin tehtäviä, sillä asiakkaiden avun ja tuen tarve on hyvin laaja. Työyhteisönä tiemme toinen toisiamme ja jaamme osaamistamme mielellämme.

Kiinnostaako työ Lyylissä? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Päivien toiminnat keskittyvät suurelta osin erilaisten tiimien ympärille. Tiimimme on kehitetty yhdessä asiakkaiden kanssa. Asiakkaillemme vaikuttamismahdollisuus on tärkeä asia. He ovatkin itse määritelleet toiminnan alussa, mistä he ovat kiinnostuneita ja mitä he haluaisivat Lyylissä tehdä. 

Tiimejä on esimerkiksi mediatiimi, työtiimi, kädentaitotiimi, sporttitiimi ja kirjallisuustiimi. Asiakkaat voivat vaikuttaa tiimien toiminnalliseen sisältöön kertomalla toiveistaan viikoittain järjestettävässä asiakaspalaverissa. Kehotamme asiakkaita antamaan myös palautetta, jota voi antaa suullisesti, kirjallisesti, nimellä tai nimettömästi palautelaatikkoon.

Toimintakeskus sijaitsee kerrostalon ensimmäisessä kerroksessa ja sinne on kaksi esteetöntä sisäänkäyntiä. Yksiköllä on käytössään 259,5 neliötä. Tiloissa on kaksi erillistä puolta ja käytössä oleva kiinteistö palvelee asiakkaita tilojen jakomahdollisuuden vuoksi. 

Asiakkaiden sijoittuminen erillisille toimintapuolille arvioidaan asiakkaan tuen tarpeen mukaan. Erilliset tilakohtaiset sisäänkäynnit rauhoittavat tiloja ja näin vältytään turhalta, mahdollisesti asiakkaita häiritsevältä läpikululta, sekä ylimääräisiltä aistiärsykkeiltä.

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.

Lisätietoja Lyylistä ja asukkaaksi hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Tampellan kaupunginosassa sijaitsevaan toimintakeskus Lyyliin on helppo tulla myös julkisia käyttäen ja Tampereen keskustaan on lyhyt kävelymatka. Osoitteemme on Tampellan Esplanadi 9 33100, Tampere.

Me tykätään kokeilla kaikkea uutta!

Ohjaaja, Toimintakeskus Lyyli

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.