Hyppää sisältöön

Sijaishuoltoyksikkö

Rinnekodit Kasvunkoti Taimi

Tarjoamme pitkäaikaista, ympärivuorokautista lastensuojelun sijaishuollon palvelua kehitysvammaisille ja autismikirjon lapsille ja nuorille. 

Asiakkaat

Seitsemän alle 18-vuotiasta kehitysvammaista tai autismikirjon lasta ja nuorta.    

Sijainti

Rinnekodintie 17 B,
02980 Espoo

Talon tiedot

Tilamme soveltuvat erilaisia liikkumisen apuvälineitä käyttäville lapsille ja nuorille. 

Lisätiedot

Espoon Lakisto on luonnonrauhassa sijaitseva pieni kylä. Alueelta löytyy retkeilymahdollisuuksia, kuntosali, liikuntasali, uimahalli, frisbeegolfpuisto ja leikkikenttä. 

Yhteystiedot

Kaksi henkilöä pelaavat aurinkoisella terassilla pöydän ääressä Kimbleä. Kuvassa näkyy valoa ja varjoja, henkilöt istuvat vastakkain ja heistä näkyy vain kädet. Pelilauta on keskellä pöytää, pelin takana näkyy kukkaruukku.

Henkilöstö

Kasvunkoti Taimissa työskentelee moniammatillinen tiimi sosionomeja, sairaanhoitajia sekä lähihoitajia. Työntekijöiden osaamisessa korostuu vammaistyön ja lastensuojelun osaaminen sekä monipuoliset yksilölliset lisäkoulutukset.

Kiinnostaako työ Kasvunkoti Taimissa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Kasvunkoti Taimi tarjoaa turvallisen kasvupaikan seitsemälle lastensuojelun sijoittamalle alle 18-vuotiaalle kehitysvammaiselle ja autismikirjon lapselle. Kohtaamme jokaisen lapsen yksilönä ja huomioimme hänen yksilölliset tuentarpeensa hoito- ja kasvatussuunnitelmassa. Suunnitelman laadimme yhdessä lapsen, hänen vanhempiensa ja kotikunnan sosiaalityöntekijän kanssa.

Meillä lapset käyvät koulua, harrastavat ja touhuavat omien mielenkiinnon kohteidensa parissa. Lapset saavat itse osallistua oman elämänsä suunnitteluun ja pääsevät vaikuttamaan myös Kasvunkoti Taimin arkeen. Lapsilla on kerran viikossa henkilökunnan kanssa yhteinen sohvapalaveri. Sohvapalaverissa käsittelemme lasten toivomia aiheita sekä yhteisiä asioita. 

Jokaisella lapsella on omaohjaajapari, jonka kanssa hän tekee kahden kesken kasvun ja kehityksen kannalta merkityksellisiä asioita. Järjestämme myös Kasvunkodin väelle yhteisiä juhlia ja retkiä sekä muuta ohjattua toimintaa erityisesti loma-aikoina.

Teemme yhteistyötä lapsen vanhempien kanssa jokaisen lapsen kanssa yksilöllisesti. Lapsilla on mahdollisuus myös kotilomiin, joita toteutetaan yksilöllisen hoito- ja kasvatussuunnitelman mukaisesti.

Jokaisella nuorella on oma huone ja lisäksi meillä on kaksi yhteiskäytössä olevaa olohuonetta ja keittiö, jotka sijaitsevat yhdessä kerroksessa. Saunatilat sijaitsevat kellarikerroksessa.

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.  

Lisätietoja Kasvunkoti Taimista ja asukkaaksemme hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Kasvunkoti Taimi sijaitsee luonnonkauniissa Espoon Lakistossa, turvallisen kyläyhteisön sydämessä. Osoitteemme on Rinnekodintie 17 B, 02980 Espoo.

Nuoret pääsevät itse vaikuttamaan yhteiseen toimintaan mm. viikoittaisten sohvapalaverien kautta. 

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.