Hyppää sisältöön
Ajankohtaiset | Uutinen

Rinnekotien asiakkaiden tietoja on vuotanut Essity Oy:n tietomurrossa

Palveluntuottajamme Essity Oy:n alihankkijan Westlog Oy:n järjestelmään on tehty tietomurto, joka on havaittu 25.8.2023. Tietomurto koskee laajasti useita organisaatioita. 

mustalla pohjalla vihreitä numeroita, kirjaimia ja merkkejä.

Palveluntuottajamme Essity Oy:n (mm. tuotenimellä Tena-kauppa) tietomurto on johtanut myös Diakonissalaitoksen konserniin kuuluvan Rinnekotien 175 asiakkaan tietojen vuotamiseen ulkopuoliselle. Vuotaneet tiedot sisältävät nimiä, osoitteita, sähköpostiosoitteita, puhelinnumeroja, ovikoodeja ja henkilötunnuksia.  

Tietoturvaloukkauksesta on tehty ilmoitus tietosuojavaltuutetulle. Olemme myös henkilökohtaisesti yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin, joita asia koskee.

Meillä ei tällä hetkellä ole tietoa, että Rinnekotien asiakkaiden tietoja olisi käytetty rikolliseen toimintaan, mutta kehotamme asiakkaitamme pysymään valppaina ja kiinnittämään erityistä huomiota mahdollisiin tietojen väärinkäyttöä koskeviin yrityksiin. Kaikissa tietojen käyttöä koskevissa rikosepäilyissä suosittelemme vahvasti olemaan aina yhteydessä poliisiin. 

Mahdollisissa väärinkäytösepäilyitä koskevissa tilanteissa pyydämme asiakkaitamme lähettämään tiedon myös osoitteeseen tietosuoja@hdl.fi. Kehotamme asiakkaitamme myös seuraamaan oman asuinalueensa hyvinvointialueen tiedottamista tietomurtoon liittyen.

Lisätietoja

Pirkka Saarinen, lakiasiainjohtaja, Diakonissalaitos 
pirkka.saarinen@hdl.fi, puh. 050 547 8032 
 
Laura Niemi, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja, Diakonissalaitos 
laura.niemi@hdl.fi, puh. 050 373 8602 

tietomurto tietoturvaloukkaus