Hyppää sisältöön

Palvelu

Jälkihuolto

Tuemme nuorta itsenäisen elämän rakentamiseen työntekijöiden tuella. Jälkihuollossa pyrimme vahvistamaan nuoren psyykkisiä rakenteita ja lisäämään hänen hyvinvointiaan. 

Palvelun sisältö

Palvelussamme työskentely perustuu nuoren tarpeista lähtevään tukeen. Lähtökohtana on nuoren yksilöllinen tilanne sekä sosiaalityöntekijän tekemä arvio palvelutarpeesta.  

Sijainti

Pääkaupunkiseutu ja Pori 

Asiakkaat

18-25-vuotiaat nuoret, jotka tarvitsevat tukea itsenäisen elämän rakentamiseen. 

Muuta

Yhteystiedot

Sanervakodin kuvassa näkyy tummia sohvia ja sohvatuoleja. Etualalla on valkoinen säkkituoli, jolla istuu iso nalle-pehmolelu.
Jälkihuollossa nuorta valmennetaan itsenäiseen elämään, arjenhallintaan sekä yhteiskunnassa toimimiseen.

Kohti itsenäistä elämää

Jälkihuollossa nuorta valmennetaan itsenäiseen elämään, arjen hallintaan sekä yhteiskunnassa toimimiseen. Nuori saa moniammatilliselta tiimiltämme tarvitsemansa psykososiaalisen tuen ja ohjauksen arkielämän sujumiseen, opiskeluun, työllistymiseen tai muihin nuoren tarpeista lähteviin kysymyksiin. 

Keskeisin työmenetelmämme ovat säännölliset kahdenkeskiset tapaamiset nuoren ja työntekijän välillä. Pyrimme rakentamaan luottamuksellisen suhteen, mikä mahdollistaa yhdessä nuoren kanssa hänen elämäntilanteensa realistisen tarkastelun. Ohjaamme ja valmennamme nuorta hänen omien itsenäistymistaitojensa mukaisesti ottamaan yhä enemmän vastuuta omasta elämästään. Tavoitteena on, että nuori osaa tehokkaasti etsiä ja käyttää tarvitsemiaan yhteiskunnan palveluja. Tavoitteena on myös vahvistaa nuoren kykyä olla suhteessa omien verkostojensa kanssa. 

Kotoutumislain mukainen jälkihuolto

Rinnekodit tuottaa yksilölliseen palvelutarpeen arvioon perustuvaa asumisen tukea 18 vuotta täyttäneille pakolaisnuorille. Kyse on kotoutumislain mukaisesta jälkihuoltotyöstä ja palvelu on tarkoitettu perheryhmäkodista itsenäistyville jälkihuolto-ikäisille nuorille. Tuen tavoitteena on nuoren itsenäistymisen tukeminen asumiseen, arkielämän perusasioista huolehtimiseen, opintoihin, työllistymiseen ja muihin nuoren yksilöllisiin tarpeisiin liittyviin kysymyksiin. 

Työskentely perustuu itsenäisen asumisen tuen työryhmän ja sosiaalityöntekijän arvioon sekä nuoren omaan näkemykseen. 

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Etsimme jatkuvasti uusia eri alojen osaajia ympäri Suomen. Tarjolla merkityksellistä työtä kivassa tiimissä – aina #sydänmukana.