Hyppää sisältöön
Ajankohtaiset | Artikkeli

Iloa ja elämyksiä Duudson Activity Parkissa

Toimintakeskus Atlaksen väki sai vaihtelua arkeensa, kun heille tarjoutui tilaisuus nauttia vauhdikkaasta aamupäivästä Duudson Activity Park -seikkailupuistossa. Atlaslaiset olivat tutustuneet Espoossa kauppakeskus Isossa Omenassa sijaitsevaan puistoon kerran aiemmin, kun Laurea-ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijat järjestivät kurssitehtävänään tapahtuman autismikirjon henkilöille – kokemus otettiin ilolla vastaan ja seikkailemaan piti ehdottomasti päästä uudestaan.

Kai ja Katja-ohjaaja valloittivat vuorenhuipun.

Toimintakeskus Atlas tarjoaa päiväaikaista toimintaa kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille Espoon Matinkylässä. Asiakkailla on erilaisia tuen tarpeita, osa käyttää pyörätuolia ja osa kommunikoi muulla keinoin, kuin puhuen. Atlaksen ohjaaja Kaisa Kivi kertoo, että asiakkaat haluavat yleensä pysytellä yksikön tiloissa tai pihapiirissä:

”Käymme harvoin lähikauppaa kauempana, mutta tänään ei sanoja tarvittu sen tulkitsemiseen, että Duudson Parkiin tultiin mielellään – asiakkaat suorastaan juoksivat tänne. Puiston aktiviteetit tarjoavat mukavaa vaihtelua arkeen myös meille ohjaajille. On myös todella etuoikeutettua, että puisto on vain meidän asiakkaidemme käytössä.”

“Kiitos myös Diakonissalaitoksen lahjoitustyöryhmälle, joka mahdollisti vierailumme Duudson Parkiin”, Kivi iloitsee.

Bongaatko Aleksin suolta?

Menoa monenlaiseen makuun

Duudson Activity Park tarjoaa seikkailuja moneen makuun: vauhdikkaampaa menoa kaipaava pomppii trampoliinialueella tai taituroi ninja-radalla, sporttailee lätkäkaukalossa ja skeittipuistossa, kuten Masooma. Markus tarttui pallokentän tarjoamiin haasteisiin ja kokeili lattialla sijaitsevalla biljardipöydällä tarkkuusheittoa. Suolla eli pehmopaloilla pehmustetulla alueella saattoi rämpiä hiki otsassa – tai nauttia pötkötellen sen rauhasta ja pehmoisuudesta, kuten Aleksi.

Masooma testasi rohkeasti kaikki mahdolliset seikkailut.

Duudson Parkin Tiina Manninen eli mukana asiakkaiden riemussa:

”Avaamme seikkailupuiston mielellämme erityistilaisuuksia varten, kuten koululuokkien tai erityisryhmien vierailuihin. Itsekin nautin katsoessani asiakkaiden riemua ja sitä, kuinka esimerkiksi aistiyliherkät henkilöt pääsevät nauttimaan kaikessa rauhassa seikkailupuistosta ilman ylimääräistä hälinää.”

Teksti ja kuvat: Rinnekotien viestintäpäällikkö Leena Åkerberg

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat suuremmiksi.

Teksti ja kuvat: Rinnekotien viestintäpäällikkö Leena Åkerberg

autismi kehitysvammaiset osallisuus