Hyppää sisältöön

Toimintakeskus

Rinnekodit Atlas

Järjestämme päiväaikaista toimintaa kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille.

Asiakkaat

Toimintakeskus Atlaksessa järjestämme päiväaikaista toimintaa kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille. Asiakkaita on yhteensä parikymmentä.

Sijainti

Pyyntitie 5
02230 Espoo

Talon tiedot

Toimintakeskus Atlas sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella Espoon Matinkylässä. Lähiympäristöstä löytyy monipuoliset palvelut ja hyvät ulkoilumahdollisuudet.

Lisätiedot

Huomioimme jokaisen asiakkaan yksilöllisesti, mikä näkyy asiakkaan päivä- ja viikko-ohjelmassa. Keskustelemme asiakkaan ja hänen läheistensä kanssa arjen tavoitteiden toteutumisesta puolivuosittain.

Yhteystiedot

Oleskelutilassa sohva, nojatuoli ja säkkituoli. Lattialla erivärisiä pyöreitä askelmatasoja. Seinustalla iso seinän peittävä koivukuviotapetti.

Henkilöstö

Työotteemme on asiakaslähtöinen, mikä näkyy aitona kiinnostuksena työn kehittämiseen. ”Meillä on positiivinen ja välittävä ilmapiiri. Kannustamme toisiamme työyhteisönä ja tuemme asiakastamme tunnistamaan omia vahvuuksiaan”, työntekijämme kertovat.

Yksikössämme on lämmin henki, ja tärkeintä on aito välittäminen ja kohtaaminen. Painotamme rohkeutta kohdata asiakas ja tarttua haasteisiin ratkaisukeskeisesti. Työntekijöiden ammatillista osaamista ja kehittymistä tuetaan mm. koulutusten ja ammatillisen keskustelun keinoin.

Kiinnostaako työ Atlaksessa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Toimintakeskus Atlas koostuu kahdesta toiminnallisesti erilaisesta ryhmästä, Ainosta ja Valtista. Ainossa korostuvat fyysinen ja sosiaalinen tuki sekä hyvä hoito. Valtissa painottuvat autismikirjon tarpeet, sosiaalinen kuntoutus ja toiminnallinen ohjaus. Molemmissa korostuvat aito vuorovaikutuksellinen kohtaaminen ja läsnäolo.

Päivämme rakentuvat asiakkaiden tavoitteiden ja toiveiden pohjalta sisältäen esimerkiksi musiikkia, lähiympäristöön tutustumista, leipomista, ulkoilua, rentoutusta, pelailua ja aistihetkiä. Olemme panostaneet aisteja stimuloivaan teknologiaan.

Löydät meidät Espoon Matinkylästä, kiinteistön alimmasta kerroksesta. Toimitilamme on jaettu kahteen puoleen, Ainoon ja Valttiin, mutta tarvittaessa taitto-oven voi siirtää sivuun ja yhdistää tilat.

Ainon puolella on olohuone, kolme toimintatilaa, ruokailutila, aulatila ja kolme inva-wc:tä. Yksi toimintatiloista on aistihuone. Valtin puolella on olohuone/ruokailutila, yhteinen tilava aula ja viisi toimintatilaa, joissa jokaisessa on oma wc-tila.

Tilamme on remontoitu kauttaaltaan muutama vuosi sitten, jotta ne vastaavat mahdollisimman hyvin asiakkaidemme tarpeita. Tilasuunnittelussa on huomioitu erityisesti vahvaa tukea tarvitsevien asiakkaiden tarpeet, mm. toimitilojen esteettömyys sekä mahdollisuus vetäytyä tarvittaessa erilliseen, turvalliseen huoneeseen. Ainon puolelle on rakennettu myös aistihuone. 

Suunnittelussa on kuunneltu ohjaajien lisäksi asiakkaita, jotta yksiköstä on saatu turvallinen, asiakaslähtöinen ja oman näköinen. Tilojen monipuolisuus mahdollistaa sekä ryhmämuotoisen että yksilöllisen toiminnan.

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.

Lisätietoja Toimintakeskus Atlaksesta ja asiakkaaksi hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Meille on helppo tulla myös julkista liikennettä käyttäen! Osoitteemme on Pyyntitie 5, Espoo. Iso Omena sijaitsee 650 metrin päässä ja sinne on helppo saapua niin bussilla kuin länsimetrollakin.

Koen työyhteisön todella turvalliseksi, mikä on vahvan tuen yksikössä hyvin tärkeää. Lisäksi meillä on todella hauskaa töissä, nauramme päivittäin asiakkaiden kanssa.

Ohjaaja Emilia Jakobsson, Toimintakeskus Atlas

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.