Hyppää sisältöön
Artikkeli

Kerromme nuorille kehitysvammatyöstä – rehellisesti

Kehitysvammatyö on kaverina rinnalla kulkemista ja toisen ihmisen arjen jakamista. Se sopii erityisesti ihmisten kanssa työskentelystä kiinnostuneille. Haluamme yhteisellä kampanjalla kertoa kehitysvamma-alan monipuolisesta työstä nuorille ja innostaa heidät hakeutumaan alan opintoihin.

" ".

Ennusteissa on, että vuoteen 2035 mennessä sote-alalle tarvitaan jopa 200 000 uutta työntekijää. Työvoimapula on kova nyt ja tulevina vuosina myös kehitysvamma-alalla ja mukaan toivotaankin paljon myös nuoria ammattilaisia.  

Työ kehitysvamma-alalla on kuitenkin monelle nuorelle vielä tuntematon mahdollisuus eikä kehitysvammatyön opintoihin hakeuduta yhtä innokkaasti kuin muihin sosiaalialan opintoihin. 

Kehitysvammatyöstä – rehellisesti -kampanja on useiden kehitysvamma-alan toimijoiden yhteisponnistus nuorten tavoittamiseksi ja alan vetovoiman lisäämiseksi. Kampanjan tavoitteena on tehdä nuorille näkyväksi kehitysvammatyön monipuolista arkea ja moninaisia työskentelymahdollisuuksia. Pitkän tähtäimen tavoitteena on lisätä kehitysvamma-alan opiskelijoiden määrää. 

Kehitysvammatyöstä – rehellisesti -kampanja starttaa marraskuun lopulla Instagramissa tilillä @Arjentarkeintyyppi. Jatkossa kampanja tulee löytymään hakusanalla #ArjenTärkeinTyyppi 

Polkuja kehitysvamma-alalle on monenlaisia, myös työtehtäviä on paljon erilaisia. Ota seurantaan Instagramissa tili Arjentarkeintyyppi ja selvitä, olisiko kehitysvamma-ala sinun juttusi!

Kampanjassa ovat mukana: Kehitysvammaisten Palvelusäätiö KVPS Tukena Oy Aspa-säätiö Aspa Palvelut Oy Kehitysvammaliitto Vaalijalan osaamis- ja tukikeskus Hoivatie Oy Savas-Säätiö Kehitysvammatuki 57 ry ja Honkalampi-säätiö

Lisätietoja kampanjasta:

Instagram: @Arjentarkeintyyppi

Artikkeli on julkaistu 30.11.2022 ja sitä on päivitetty tammikuussa 2023.