Hyppää sisältöön
Ajankohtaiset | Artikkeli | Urapolku

Neljä viidestä kesätyöntekijästä suosittelee Rinnekoteja

Vieraanvarainen perehdytys, työyhteisön monimuotoisuus ja mahdollisuus oppia uutta saavat erityisesti kiitosta kesätyöntekijöiltämme.

Nainen puhaltaa saippuakuplia.
Myös kesätyökampanjamme sai hyvää palautetta hakijoilta, jotka pitivät sitä raikkaana ja erottuvana.

Lähetimme tänä vuonna kesätyöntekijöille kyselyn, jossa kysyimme, mikä sai heidät hakemaan Rinnekodeille, kuinka todennäköisesti he suosittelisivat Rinnekoteja ja miten vieraanvaraiseksi he kokivat vastaanoton.

”Kyselystä saatujen vastausten pohjalta pystymme kehittämään toimintaamme ja olemaan entistä parempi kesätyöpaikka myös tulevina vuosina. Kesätyö on hyvä tilaisuus esimerkiksi opiskelijalle kerryttää osaamista tulevaa työelämää ajatellen ja samalla vahvistaa ammatillista identiteettiä. Me työnantajana haluamme kulkea tässä kesätyöntekijän rinnalla, mahdollistaen hyvän työkokemuksen”, kertoo Diakonissalaitoksen rekrytointipäällikkö Ulpu Tiittanen.

Vieraanvarainen perehdytys tuo kiitosta

Suurin osa kyselyyn vastanneista koki saaneensa vieraanvaraisen vastaanoton. Diakonissalaitoksella ja Rinnekodeissa on otettu alkuvuodesta käyttöön sijaisten oma perehdytyssuunnitelma tukemaan lyhyisiin työsuhteisiin tulevien henkilöiden perehdytystä.

Perehdytykseen ei voi koskaan kiinnittää liikaa huomiota.

”Perehdytykseen ei voi koskaan kiinnittää liikaa huomiota”, Ulpu Tiittanen sanoo.

Tiittanen on iloinen siitä, että neljä viidestä vastaajasta suosittelisi Rinnekoteja kesätyöpaikkana. Palautteissa kiitettiin muun muassa siitä, miten Rinnekodeilla arvostetaan monimuotoisuutta ja annetaan tilaa oppimiselle.

”Olemme iloisia, että työpaikkailmoituksemme koettiin vetovoimaisiksi ja niiden perusteella moni innostui hakemaan meille. Tämän kyselyn vastaukset antoivat meille arvokasta tietoa siitä, miten hyvin ilmoituksessamme luvatut asiat meillä toteutuvat. Haluamme, että meille töihin tulevat kokevat hakuprosessin aikana heränneiden odotustensa täyttyvän”, Tiittanen jatkaa.

”Oli mukava tulla ensimmäisenä päivänä töihin, kun heti oli sellainen olo että kuului porukkaan ja kukaan ei ollut minua kohtaan välinpitämätön, kun tulin uutena”, eräs palaute kuului.

Lue myös: Kesätöissä Rinnekodeilla – viisi tarinaa

Teksti: Viestinnän asiantuntija Johanna Haaga-Shrestha, Rinnekodit

kesätyö