Hyppää sisältöön
Ajankohtaiset | Medialle | Tiedote

Rinnekodit Oy:n muutosneuvottelut ovat päättyneet: uudistava kasvu jatkuu

Rinnekodit Oy:n koko henkilöstöä koskeneet muutosneuvottelut ovat päättyneet. Neuvotteluiden perusteena oli tuotannolliset ja taloudelliset syyt sekä toiminnan uudelleen organisointi. Alustava arvio henkilöstön vähentämistarpeesta oli 70 työntekijää.  Muutosneuvottelut kestivät kuusi viikkoa ja niiden lopputuloksena toimintaa uudelleen organisoidaan. Kahden toimintayksikön osalta päätös tehdään myöhemmin. Neuvottelujen tuloksena henkilöstön vähentämisen tarve laski, ollen 20. Valtaosalle irtisanottavista voidaan tarjota irtisanomisen vaihtoehtona muuta työtä.  

Colorful flags hanging on a rope. Flags are having Rinnekodit colors and signs on them.

”Muutosneuvotteluiden myötä uudistamme johtamis- ja palkkausjärjestelmää ja yhtenäistämme toimintakäytänteitämme. Näillä muutoksilla parannamme kilpailukykyämme palveluntuottajana ja veto- ja pitovoimaisuuttamme työnantajana. Neuvotteluiden lopputulemana organisaatiomme on entistä yhdenvertaisempi työpaikka. Uudistamme ja laajennamme palveluverkostoamme ja yhdistämme joidenkin toimintayksiköiden toimintaa tarkoituksenmukaisempiin kokonaisuuksiin”,sanoo Rinnekotien johtaja Leila Rutanen

Rinnekodit on osa Diakonissalaitoksen yhteiskunnallista säätiökonsernia. Rinnekodit tuottaa vaikuttavia sote-palveluja ikääntyneille, kehitysvammaisille, eri tavoin vammautuneille, riippuvuushäiriöisille ja asunnottomille henkilöille, lapsille ja nuorille sekä muille erityistä tukea tarvitseville ihmisille. Rinnekotien toimipisteitä on tällä hetkellä 20 paikkakunnalla, 14 hyvinvointialueella ja palvelujen piirissä on noin 4500 asiakasta. Rinnekodit työllistää lähes 3000 sotealan ammattilaista. 

”Rinnekodit on kaupungistuvan Suomen erityispalvelujen tuottaja. Avaamme tänä vuonna kahdeksan uutta yksikköä. Palveluverkoston uudistaminen ja kasvu jatkuu myös tulevina vuosina”, toteaa Rutanen. 

Lisätietoja ja median yhteydenotot:

Taina Rönnqvist
viestintä- ja markkinointijohtaja
puh. 044-762 1992 tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@rinnekodit.fi