Hyppää sisältöön
Ajankohtaiset | Medialle | Tiedote | Uutinen

Rinnekotien vammaispalvelut laajenevat Pirkanmaalla

Rinnekodit avaa uuden kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille tarkoitetun asumispalvelun Valkeakoskelle kevään 2024 aikana. Rinnekodit Juusonrinne tarjoaa kodin 16 henkilölle ja asumiseen tarvittavan tuen. Juusonrinne aloittaa toimintansa uudessa kiinteistössä, joka on alkujaankin suunniteltu erityisryhmien tarpeisiin. Henkilöstön rekrytointi on käynnistynyt.

Rinnekodit Juusonrinne on koti 16 kehitysvammaiselle ja autismikirjon henkilölle.

Esteettömät kodit palvelujen lähellä

Rinnekodit Juusonrinteen tilat ovat uudet ja kaikki kodit ovat esteettömiä. ”Juusonrinteessä asukkaat sisustavat itse omat kotinsa. Yhteisistä tiloista teemme viihtyisät ja yhteisöllisyyteen kannustavat”, kertoo Seija Niinivaara-Kunttu, Rinnekotien palvelualuejohtaja.

”Meillä palvelun tuottamisen lähtökohtana on asiakkaan osallisuuden ja toimijuuden vahvistaminen. Asukaskokoukset ovat yksiköissä säännöllisiä ja niissä suunnitellaan yhdessä yhteistä tekemistä ja esimerkiksi teemajuhlia. Jokaisella asiakkaalla on myös ns. omaohjaaja, jonka kanssa harjoitellaan niin arjen taitoja kuin tehdään asiakkaan toivomia asioita”, Niinivaara-Kunttu jatkaa.

Rinnekodit Juusonrinne sijaitsee Valkeakoskella, noin 35 kilometriä Tampereelta. Juusonrinteen tontti rajoittuu puistoalueeseen ja oma piha-alue tehdään kesän koittaessa viihtyisäksi. Päivittäistavarakaupat ja muut lähipalvelut ovat kävelymatkan päässä.

Moniammatillisen tiimin rekrytointi käynnistynyt

Rinnekodit Juusonrinteessä asiakkaiden elämän polkuja on tukemassa moniammatillinen tiimi, joka koostuu yksikönjohtajasta ja ohjaajista, jotka voivat olla koulutukseltaan esimerkiksi lähihoitajia, sairaanhoitajia, sosionomeja tai muita sote-alan tutkintoja. Lisäksi yksikön tukena on laaja joukko muita Rinnekotien ammattilaisia. Rinnekodit on Suomen suurin sote-alan yhteiskunnallinen yritys, joka työllistää 2 900 henkilöä ja toimii valtakunnallisesti 22 paikkakunnalla.

”Tavoitteena on rekrytoida palveluyksikön johtaja mahdollisimman pian ja muut työntekijät helmi-maaliskuun aikana, jotta toimintaa päästään käynnistämään maalis-huhtikuun aikana”, kertoo Rinnekotien palvelualuejohtaja Seija Niinivaara-Kunttu.

Aito välittäminen ja kyky kohdata ihminen ihmisenä on tässä työssä tärkeintä.

Henkilökunnalta vaaditaan kehitysvammatyön ja autismikirjon osaamista. ”Jokainen pääsee hyödyntämään myös muuta erityisosaamistaan tai harrastuneisuuttaan asiakkaiden kanssa. Asiakastyössä aito välittäminen ja kyky kohdata ihminen ihmisenä on tässä työssä tärkeintä”, kuvailee Niinivaara-Kunttu.

”Rinnekodit huolehtii myös henkilöstönsä ammatillisestä kehittymisestä ja tarjoaa runsaasti koulutuksia. Uudelle esihenkilölle on tarjolla myös oma mentori yksikön käynnistämisen tueksi”, kertoo Niinivaara-Kunttu.

Naapurustolle tutuksi

Rinnekodit panostaa naapurustotyöhön uusien yksiköiden avausten yhteydessä ja se on myös normaali osa toimintaamme kaikissa yksiköissämme. ”Naapurustotyön tavoitteena on luoda tiivis yhteys naapurustoon, jotta luottamus kasvaa puolin ja toisin. Teemme mielellämme yhteistyötä alueen asukkaiden ja muiden toimijoiden kanssa”, sanoo Niinivaara-Kunttu.

Rinnekodit Juusonrinne järjestää alueen asukkaille avoimet ovet tapahtuman, jossa on mahdollisuus kuulla lisää toiminnasta ja tutustua tiloihin.

asumispalvelu autismikirjo Kehitysvammapalvelut Rinnekodit rekrytoi vammaispalvelut