Hyppää sisältöön

Palvelu

Avopäihdehoito

Tavoitteenamme on kohentaa asiakkaan terveydentilaa lievittämällä päihderiippuvuudesta ja sen aiheuttamista fyysisistä ja psyykkisistä oheissairauksista aiheutuvia oireita, sekä vähentää päihteiden käytön aiheuttamia sosiaalisia haittoja.

Palvelun sisältö

Palvelun sisältö määrittyy asiakkaan palveluvaiheen ja henkilökohtaisen tilanteen mukaisesti. Palvelukokonaisuus voi sisältää tarvittaessa myös lääkejakelua ja lääkäripalveluita. Lääkejakelu käsittää asiakkaan voinnin arvion, varsinaisen lääkkeenjaon sekä seulat ja pistojälkien tarkastuksen. 

Sijainti

Tampere

Asiakkaat

Täysi-ikäiset, huumeriippuvaiset henkilöt.

Muuta

Nuori mies makaa sohvalla ja kutoo värikästä raidallista kaulaliinaa.
Avopäihdehoitoa tarjoamme päihdepalveluyksikkö Breikki Tampereella.

Avopäihdehoito

Avopäihdehoidossa päihteitä käyttävä henkilö saa terapeuttisen hoitosuhteen päihdetyön ammattilaiseen, asiakkaalle nimettyyn omahoitajaan. Tavoitteenamme on kohentaa asiakkaan terveydentilaa lievittämällä päihderiippuvuudesta ja sen aiheuttamista fyysisistä ja psyykkisistä oheissairauksista aiheutuvia oireita, sekä vähentää päihteiden käytön aiheuttamia sosiaalisia haittoja. Annamme asiakkaallemme myös tietoa sekä keinoja päihteiden käytön välttämiseen. 

Avopäihdehoito soveltuu tilanteisiin, joissa tarvitaan ammatillista tukea ja ohjausta arkisissa asioissa, riippuvuusoireiden tunnistamisessa ja toipumisessa. 

Hoito perustuu yksilölliseen hoitosuunnitelmaan, jonka asiakas tekee yhdessä omatyöntekijän kanssa. Yksilöllisessä hoidossa huomioimme asiakkaan elämäntilanteen ja tarpeet sekä toiveet päihderiippuvuudesta toipumisen näkökulmasta. Työstämme asiakkaan kanssa hänen psykososiaalisia ongelmakohtiansa sekä esimerkiksi tuemme arjen hallinnan asioissa. 

Riippumatta asiakkaan elämäntilanteesta, palvelu rakentaa asiakkaan motivaatiota kuntoutumista silmällä pitäen ja vahvistaa asiakkaan integroitumista yhteiskuntaan. Asiakkaan luvalla myös hänen läheisensä voivat osallistua esimerkiksi sovittuihin verkostotapaamisiin. 

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.