Hyppää sisältöön

Päihdepalveluyksikkö

Rinnekodit Breikki Tampere

Tarjoamme avohuumehoitoa eli hoidontarpeen arviointia, opioidikorvaushoitoa sekä palveluohjausta. Lisäksi tiloissamme toimii suonensisäisiä huumeita käyttäville henkilöille tarkoitettu terveysneuvontapiste.

Asiakkaat

Päihdepalveluyksikkö Breikki Tampereessa tarjoamme palveluita täysikäisille tamperelaisille ja oriveteläisille huumausaineita käyttäville henkilöille.

Sijainti

Gauffininkatu 3 (K12),
33900 Tampere

Talon tiedot

Lisätiedot

Breikki Tampereen tilat ovat puistosairaalan rakennuksessa. Breikkiin kuljetaan omasta sisäänkäynnistä.

Yhteystiedot

Henkilöstö

Meillä työskentelee sosiaali- ja terveysalan moniammatillinen tiimi, johon kuuluu sairaanhoitajia, sosionomeja, lähihoitajia, lääkäri ja yksikönjohtaja. Myös asiakasedustajat ovat tiiviisti mukana toiminnassa ammattilaisten kanssa.

Suunnitelmallisella osaamisen kehittämisellä varmistamme, että resurssimme ovat riittävät, henkilöstömme osaaminen vastaa työn vaatimuksia ja työntekijämme motivoituvat hyvän työn tekemiseen

Suosimme koko työryhmää koskevia koulutuksia yksittäisten työntekijöiden koulutusten sijaan. Koko konsernissa on käytössä vieraanvaraisen perehdyttämisen malli, jolla turvataan uuden työntekijän työn aloitusta. 

Kiinnostaako työ Breikissä? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Tarjoamme avohuumehoitoa: hoidontarpeen arviointia, opioidikorvaushoitoa sekä palveluohjausta. Lisäksi tiloissa toimii suonensisäisiä huumeita käyttäville henkilöille tarkoitettu terveysneuvontapiste, jossa mm. vaihdetaan pistosvälineitä, annetaan neuvontaa ja palveluohjausta, tehdään pienimuotoisia sairaanhoidollisia toimenpiteitä, tehdään HIV- ja C-hepatiittitestejä, annetaan A- ja B-hepatiittirokotteita sekä tarjotaan lääkärin vastaanotto.

Terveysneuvonnassa voit asioida pääsääntöisesti nimettömänä, eikä se edellytä ajanvarausta tai lähetettä. Terveysneuvonta Breikin Klikki.

Kaikki palvelumme ovat asiakkaalle maksuttomia. Mahdollinen hoidon tarve arvioidaan asiakkaan ja ammattilaisen yhteistyönä.

Toteutamme hoitoa yhdessä asiakkaan kanssa laaditussa yksilöllisessä hoitosuunnitelmassa sovitulla tavalla hyödyntäen omahoitajakeskusteluita, lääkäritapaamisia, yhteisö- ja ryhmätoimintaa sekä palveluiden ulkopuolista kuntouttavaa toimintaa, kuten matalan kynnyksen työtoimintaa. Lisäksi järjestämme perhe- ja verkostotapaamisia asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Opioidikorvaushoitoa toteutamme asiakkaan kanssa yhdessä laaditun hoitosuunnitelman mukaisesti. Sekä haittoja vähentävä että kuntouttava tavoite ovat mahdollisia meillä. Palveluun sisältyvät lääkehoito sekä psykososiaalinen hoito eli yksilötyöskentely, yhteisö- ja ryhmätoiminta ja palveluohjaus. Vertaistoiminta ja -tuki ovat kiinteä osa yhteisöllisyyttä ja ryhmätoimintaa.

Arvostamme asiakkaiden asiantuntijuutta palveluiden suunnittelussa, kehittämisessä ja toteuttamisessa. Meille on tärkeää, että ihminen on aktiivisesti osallisena oman hoitonsa suunnittelussa ja toteutuksessa.

Asiakkaiden toipumispolut ovat yksilöllisiä. Tavoitteenamme on merkityksellisyyden ja toiveikkuuden sekä myönteisten voimavarojen lisääntyminen. Kohtaamme asiakkaan ainutlaatuisena ihmisenä, arvostamme hänen mielipiteitään ja annamme ammattitaitomme hänen tuekseen.

Naapurustotyö on osa palveluamme. Sen tavoitteena on tukea asiakkaitamme integroitumaan naapurustoon ja luoda vastakkainasettelua ja häiriöitä purkavia toimintamalleja. Naapurustotyö on osa asiakkaiden psykososiaalista kuntoutusta ja vahvistaa yhteisöllisyyttä sekä osallisuutta.

Tutustu naapurustotyöhömme.

Breikki Tampereen kokonaispinta-ala on n. 400m2, joka käsittää odotustilan, yhteisön, ryhmähuonetilan, jossa on keittiö, kaksi lääkehoitohuonetta, terveysneuvonnan tilan, injektiohuoneen, kolme erillistä ryhmä- ja/tai yksilötapaamistilaa, lääkärin huoneen, toimiston, yksikönjohtajan huoneen, kaksi asiakas-wc:tä, seula-wc:n, henkilökunnan tiloja ja varastotiloja. Toimitiloihin on oma sisäänkäynti ulkoa, sekä henkilökunnalle sisäänkäynti sairaalan sisätiloista, jonka yhteydessä on tilojen hälytysjärjestelmä.

Palveluihin ohjaudutaan oman hyvinvointialueen lähettämänä. Asiakkailla saattaa olla samanaikaisia muita päihderiippuvuuksia, ja kaikkien hoito toteutuu meillä.

Olemme avoinna arkisin pääsääntöisesti kahdeksasta neljään. Lisäksi palvelemme viikonloppuina ja pyhinä rajoitetuin aukioloin ja palveluin.

Lisätietoja Breikki Tampereesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Rinnekodit Breikki Tampere omavalvontasuunnitelma ja valvontaraportit

Asiakkailta kysytään tyytyväisyyttä palveluihin säännöllisesti kerran vuodessa. Kyselyihin voi vastata asukas itse tai hänen omaisensa, jos asukas ei siihen itse pysty. Palautteiden pohjalta kehitämme toimintaamme vastaamaan yhä paremmin asiakkaiden toiveisiin ja tarpeisiin.

Täällä on aina tervetullut olo.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.