Hyppää sisältöön
Tapahtuma

Rakkauksia-näyttely Alppikorttelissa lokakuussa

Asunnottomien naisten ääni pääsee kuuluviin 10.-29.10.2023 Diakonissalaitoksen ja Rinnekotien korttelissa Helsingissä. Rakkauksia-näyttely kutsuu tutustumaan asunnottomuuden ilmiöihin taiteen keinoin.

Vaaleahiuksinen lapsi kuvattuna takaapäin, keskellä teksti Rakkauksia.
Taiteilija Katriina Haikalan vetämä Women’s room -yhteisötaidehanke halusi tuoda esiin naiserityistä asunnottomuutta. Tuloksena syntyi Rakkauksia-näyttely.

Sijainti

Alppikulma-rakennus, Diakonissalaitoksen kortteli, Alppikatu 2, 00530 Helsinki

Aika

11.-29.10.2023, avoinna ti-su klo 12-18, maanantaisin suljettu.

HUOM. Keskiviikkona 25.10. klo 14-16 yksityistilaisuus.

Meillä kaikilla on oikeus unelmoida ja rakastaa. Lokakuussa Diakonissalaitoksen korttelissa Helsingissä on esillä näyttely, jossa asunnottomuutta kokeneet naiset kertovat omin sanoin, mitä rakkaus heille merkitsee. Näyttely on osa Women’s room -yhteisötaidehanketta, jota on toteutettu Rinnekotien Asunto ensin -yksiköissä Auroratalossa ja Meriassa keväällä 2023.

Rakkauksia-näyttelyn on työstänyt työryhmä, jonka vetäjänä toimii taiteilija Katriina Haikala. Pääosassa projektissa ovat Rinnekotien Asunto ensin -yksiköiden asukkaat, joilla kaikilla on kokemusta pitkäaikaisesta asunnottomuudesta.

Rakkauksia-näyttelyn avajaiset järjestetään tiistaina 10. lokakuuta klo 17–20. Näyttely on avoinna 11.–29.10. tiistaista sunnuntaihin (maanantaisin suljettu) klo 12–18 Diakonissalaitoksen ja Rinnekotien pihapiirissä Helsingin Kalliossa, osoitteessa Alppikatu 2, Alppikulma-rakennus. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Käsi kirjoittaa pöydän ääressä paperille Rakastan rakkautta.
Rakkauksia-näyttely perustuu asunnottomuutta kokeneiden naisten kokemuksiin ja ajatuksiin rakkaudesta.

Rakkauksia Women's room