Hyppää sisältöön
Tapahtuma

Rakkauksia-näyttely Alppikorttelissa lokakuussa

Asunnottomien naisten ääni pääsee kuuluviin 10.-29.10.2023 Diakonissalaitoksen ja Rinnekotien korttelissa Helsingissä. Rakkauksia-näyttely kutsuu tutustumaan asunnottomuuden ilmiöihin taiteen keinoin.

Vaaleahiuksinen lapsi kuvattuna takaapäin, keskellä teksti Rakkauksia.
Taiteilija Katriina Haikalan vetämä Women’s room -yhteisötaidehanke halusi tuoda esiin naiserityistä asunnottomuutta. Tuloksena syntyi Rakkauksia-näyttely.

Sijainti

Alppikulma-rakennus, Diakonissalaitoksen kortteli, Alppikatu 2, 00530 Helsinki

Aika

11.-29.10.2023, avoinna ti-su klo 12-18, maanantaisin suljettu.

Meillä kaikilla on oikeus unelmoida ja rakastaa. Lokakuussa Diakonissalaitoksen korttelissa Helsingissä on esillä näyttely, jossa asunnottomuutta kokeneet naiset kertovat omin sanoin, mitä rakkaus heille merkitsee. Näyttely on osa Women’s room -yhteisötaidehanketta, jota on toteutettu Rinnekotien Asunto ensin -yksiköissä Auroratalossa ja Meriassa keväällä 2023.

Rakkauksia-näyttelyn on työstänyt työryhmä, jonka vetäjänä toimii taiteilija Katriina Haikala. Pääosassa projektissa ovat Rinnekotien Asunto ensin -yksiköiden asukkaat, joilla kaikilla on kokemusta pitkäaikaisesta asunnottomuudesta.

Rakkauksia-näyttelyn avajaiset järjestetään tiistaina 10. lokakuuta klo 17–20. Näyttely on avoinna 11.–29.10. tiistaista sunnuntaihin (maanantaisin suljettu) klo 12–18 Diakonissalaitoksen ja Rinnekotien pihapiirissä Helsingin Kalliossa, osoitteessa Alppikatu 2, Alppikulma-rakennus. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Käsi kirjoittaa pöydän ääressä paperille Rakastan rakkautta.
Rakkauksia-näyttely perustuu asunnottomuutta kokeneiden naisten kokemuksiin ja ajatuksiin rakkaudesta.

Rakkauksia Women's room