Hyppää sisältöön

Asunto ensin -yksikkö

Rinnekodit Meria

Olemme Asunto ensin -periaatteella toimiva tuetun asumisen yksikkö. Vuokra-asuntomme on tarkoitettu naisille, joilla asunnottomuus on pitkittynyt tai uhkaa pitkittyä. 

Asiakkaat

Meria on koti erityisesti pitkäaikaisasunnottomille naisille. Asukkaaksi hakeudutaan Helsingin kaupungin asumisen tuen kautta.

Sijainti

Helsinginkatu 50 D,
00530 Helsinki

Talon tiedot

Naisille tarkoitettuja asuntoja kerrostalon 4. kerroksessa Alppikorttelissa Helsingissä. 

Lisätiedot

Vuoden 2023 alussa Merian ja Auroratalon naiset pääsevät mukaan Women’s room -taideprojektiin, jota vetää taiteilija Katriina Haikala. Projektin tuotokset esitellään yleisölle syksyllä 2023.

Yhteystiedot

Sisäkuva Merian olohuoneen nurkasta. Kuvassa senkki, joka on täynnä kirjoja. Senkin päällä on viherkasvi ja seinällä taulu, jossa komeilee peura. Toisella seinällä olevalla ikkunalla on valkoiset verhot ja ikkunalaudalla kuivattuja kasviasetelmia.

Henkilöstö

Meillä työskentelee sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten tiimi, johon kuuluu sosionomeja, lähihoitajia ja työvalmentaja.

Kaikki työntekijämme osallistuvat aktiivisesti työn kehittämiseen. Arjen työtilanteista nousevien ideoiden jakaminen, vuoropuhelun lisääminen kaikilla tasoilla ja sitä kautta työn kehittäminen ovat toiminnan edellytys.

Suosimme koko työryhmää koskevia koulutuksia yksittäisten työntekijöiden koulutusten sijaan. Koko konsernissa on käytössä vieraanvaraisen perehdyttämisen malli, jolla turvataan uuden työntekijän työn aloitusta.

Kiinnostaako työ Meriassa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana tästä linkistä!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Meria on Asunto ensin -periaatteella toimiva tuetun asumisen yksikkö. Tuetun asumisen vuokra-asunnot on tarkoitettu henkilöille, joilla asunnottomuus on pitkittynyt tai uhkaa pitkittyä. 

Tarjoamme turvallisen yhteisön ja kotiin tuotavaa tukea naisille, joiden on muuten vaikea löytää kotia. Toimintamme tavoitteena on naiseuden tukeminen ja naisten asunnottomuuteen liittyvien erityiskysymysten huomioiminen.

Tavoitteenamme on, että asukas tuntee olonsa turvalliseksi ja hyväksytyksi sekä voi elää mahdollisimman aktiivista elämää yhteisön jäsenenä. Palvelumme mahdollistavat asukkaalle pysyvän oman kodin, jossa on turvallista asua. Joillekin asukkaille asumisyksikkömme on loppuelämän koti, toisille mahdollisuus jatkaa myöhemmin itsenäisempään asumiseen.

Tuetussa asumisessa asukas saa vuokra-asunnon lisäksi ohjausta ja tukea elämänsä hallinnassa ja arkipäivän taidoissa. Jokaisella asukkaalla on nimetty vastuuohjaaja ja yksilöllinen palvelusuunnitelma.

Autamme asukkaita konkreettisesti esimerkiksi erilaisten lomakkeiden täyttämisessä ja muissa yhteydenotoissa, minkä lisäksi yhdessä voidaan harjoitella kokkaamisen tapaisia arkisia taitoja. Ja ennen muuta asukkaita kuunnellaan, niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä.

Meillä Meriassa tehdään myös naapurustotyötä. Sen tavoitteena on lisätä asukkaiden ja lähiympäristön viihtyisyyttä ja turvallisuutta ja ennen kaikkea mahdollistaa asukkaiden osallisuus asumisympäristössään. Meriassa on tarjolla myös matalan kynnyksen työtoimintaa.

Lue lisää naapurustotyöstämme.

Tilaratkaisujen lähtökohtana on ensisijaisesti asiakkaiden hyvinvointi ja kodikas tunnelma. Olemme suunnitelleet tilat esteettömiksi sekä yhteisöllisyyttä tukeviksi: Viihtyisät ja riittävän suuret yhteistilat mahdollistavat monipuolisen harrastetoiminnan toteutumisen ja mahdollisuuden viettää aikaa yhdessä.

Asuntoja on 28 ja ne ovat kooltaan 23-26 m2. Asunnoissa on oma WC ja suihku, minikeittiö, sänky, tyynyt, patja, liina- ja vuodevaatteet, pöytä, kaksi tuolia, lipasto, paloturvalliset verhot ja yöpöytä.

Lisäksi asukkailla on yhteisessä käytössä keittiö- ja ruokailutilat sekä oleskelu- ja tv-tilat. Yhdestä kahteen viikossa Meriassa lämpiää sauna. 

Asukkaamme ovat pitkäaikaisasunnottomia naisia. Asukkaaksi hakeudutaan Helsingin kaupungin asumisen tuen kautta.

Asiakkuussuunnittelijamme auttavat palvelujen suunnittelussa ja ratkaisujen löytämisessä: Asiakkuudet ja myynti -tiimin yhteystiedot

Meria sijaitsee Helsinginkadun varrella, sisäänkäynti on Alppikorttelin sisäpihalla. Taloon on hyvät kulkuyhteydet, mm. metroasema sekä bussi- ja raitiovaunupysäkit ovat lähellä.

Asiakkailta kysytään tyytyväisyyttä palveluihin säännöllisesti kerran vuodessa. Kyselyihin voi vastata asukas itse tai hänen omaisensa, jos asukas ei siihen itse pysty. Palautteiden pohjalta kehitämme toimintaamme vastaamaan yhä paremmin asiakkaiden toiveisiin ja tarpeisiin.

Rinnekodit Meria omavalvontasuunnitelma ja valvontaraportit

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.