Hyppää sisältöön

Hoivakoti

Rinnekodit Leenankoti

Tarjoamme ympärivuorokautista palveluasumista, hoitoa ja huolenpitoa ikääntyneille asukkaillemme.

Asiakkaat

Hoivakoti Leenankodissa tarjoamme kodinomaisen hoitoyhteisön ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikäihmisille ja tukea heidän läheisilleen. 

Sijainti

Agronominkatu 7 F-G, 1. krs.
00790 Helsinki

Talon tiedot

Leenankoti on ARA-kohde ja asukasvalinta tehdään ARAn perusteiden mukaisesti

Lisätiedot

Helsingissä palvelutalo Viikin yhteydessä sijaitseva Leenankoti on Suomen ensimmäinen muistisairautta sairastavien hoitoon erikoistunut hoivakoti.

Yhteystiedot

Oleskelutilassa pienipyöreä pöytä, jolla kukkia maljakossa ja vaalea pöytälamppu. Pöydän vierellä harmaa nojatuoli. Taustalla näkyy ruskea piano ja vaalea jalkalamppu.

Leenankoti sijaitsee Viikissä kauniissa, puistomaisessa ympäristössä. Ensimmäisestä kerroksesta on pääsy avaralle terassipihalle, jossa voi nauttia ulkoilmasta ja puistomaisemista.

Henkilöstö

Leenankoti on Suomen ensimmäinen muistisairautta sairastavien hoitoon erikoistunut hoivakoti. Henkilökuntamme on sydämellään mukana asiakkaan arjessa, yhdessä tehden ja eläen. Toimintamme perustuu kuntouttavaan ja asukkaan omista voimavaroista lähtevään hoivaan. Henkilökuntamme kouluttautuu ahkerasti ja myös alan opiskelijat ovat kiinteä osa kodin arkea.

Arjessamme näkyy aktiivinen yhdessä tekeminen. Henkilökuntamme on läsnä ympäri vuorokauden ja luo turvallisuutta sekä vähentää yksinäisyyttä. Tuemme hyvää ja virikkeellistä elämää sekä ylläpidämme ikääntyneen omia voimavaroja.

Kiinnostaako työ Leenankodissa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Tarjoamme ympärivuorokautista palveluasumista ikääntyneille asukkaillemme. Meillä jokaisella asukkaalla on oma vastuuhoitaja, joka varmistaa, että asukkaan yksilölliset tarpeet huomioidaan. Kuulemme aina asukasta hänen asioistaan päätettäessä ja asukkaan sekä hänen läheisensä toiveet hoidosta on kirjattu myös hoitosuunnitelmaan. 

Tuemme asukkaiden elämänhallintaa sekä fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia yksilöllisesti, asukkaan omien tarpeiden ja voimavarojen mukaan. 

Ruokapalveluidemme tuottaja on Sodexo oy. Kannustamme asukkaitamme ruokailemaan yhdessä. Tarjoamme asukkaillemme aamiaisen, lounaan, päiväkahvin, päivällisen ja iltapalan sekä tarvittaessa myös välipaloja. Myös erilaiset arjen juhlaksi tekevät herkkuhetket, kuten syntymäpäivät ja vaikka pitsaperjantai, kuuluvat ohjelmaamme. Asukkaamme ruokailevat yhdessä työntekijöiden kanssa joko ryhmäkodin ruokasalissa tai senioritalon ravintolassa.

Sosiaalisia suhteita tuemme muun muassa tarjoamalla asukkaille ja omaisille mahdollisuutta videopuheluihin sekä kannustamalla omaisia pitämään yhteyttä myös puhelimitse.

Viikin palvelukeskuksen kuntosali on asukkaidemme käytössä ja asukkaamme voivat myös osallistua palvelukeskuksessa järjestettäviin tapahtumiin ja viikko-ohjelmiin. Rakennuksessa on sauna, jota asukas voi halutessaan käyttää henkilökunnan avustuksella.

Harrastetoimintamme on asukaslähtöistä. Säännöllisiä yhteisiä tapahtumia meillä ovat mm. jumppa- ja lauluhetket, lukutuokiot ja ulkoilu. Yksikön ilmoitustaululla ja kansiossa on viikkokalenteri, jossa on viikoittaiset toiminta- ja harrastetuokiot. Meillä vierailee myös ulkopuolisia esiintyjiä ja vapaaehtoistyöntekijät ovat asukkaidemme seurana. 

Tarjoamme kodin 18 asukkaalle. Asuntomme ovat 22 m2  yhden hengen huoneita, joissa on omat wc- ja suihkutilat. Yhteistilat ovat viihtyisät ja tilavat ja niissä on helppo liikkua myös apuvälineitä hyödyntäen. Ympärivuorokautisen kulunvalvonnan ansiosta tilat ovat turvalliset myös muistisairaille asukkaillemme. Ensimmäisen kerroksen ryhmäkodista pääsee ulkoilemaan turvallisesti omalle sisäpihalle. 

Leenankoti on ARA-kohde ja asukasvalinta tehdään ARAn perusteiden mukaisesti

Asukkaaksemme tullaan joko itse maksaen, palvelusetelillä tai kunnan ostopalvelusopimuksella.

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.

Asiakkuussuunnittelijamme auttavat palvelujen suunnittelussa ja ratkaisujen löytämisessä: Asiakkuudet ja myynti -tiimin yhteystiedot

Meille on helppo tulla! Osoitteemme on Agronominkatu 7 F-G, 1. krs., 00790 Helsinki. Hoivakotimme on Viikin palvelutalon yhteydessä.  

Bussit 79B (Herttoniemen metroasema tai Siilitien metroaseman läheisyydessä oleva bussipysäkki), 57, 78, 506 ja 701 pysähtyvät lähellä. Jos tulet henkilöautolla, maksuttomat parkkipaikat löytyvät palvelutalon edessä olevalta parkkipaikalta.

Rinnekodit Leenankoti omavalvontasuunnitelma ja valvontaraportit

Asiakkailta kysytään tyytyväisyyttä palveluihin säännöllisesti kerran vuodessa. Kyselyihin voi vastata asukas itse tai hänen omaisensa, jos asukas ei siihen itse pysty. Palautteiden pohjalta kehitämme toimintaamme vastaamaan yhä paremmin asiakkaiden toiveisiin ja tarpeisiin. 

Tunnelma oli rauhallinen ja hyvin myönteinen, asukkaat hymyilivät ja näyttivät viihtyvän yhdessä.

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen valvontakäyntiraportti 5/2022

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.