Hyppää sisältöön

Pienryhmäkoti

Rinnekodit Nanna ja Knut

Tarjoamme pitkäaikaista asumispalvelua kehitysvammaisille lapsille ja nuorille tilanteeseen, joissa erityispiirteet tuovat haasteita arkeen ja kotona-asumiseen.

Asiakkaat

Kehitysvammaiset lapset ja nuoret.

Sijainti

Pulmussuontie 36
20300 Turku

Talon tiedot

Vuonna 2022 valmistuneen pienryhmäkodin tilat ovat kodikkaat ja viihtyisät. Samassa rakennuksessa sijaitsee myös tilapäishoidon yksikkö Juniori-Frida. Yhteisellä piha-alueella on tilaa leikkiä, leikkivälineitä ja viettää yhdessä aikaa.

Lisätiedot

Yhteystiedot

Iso oleskelutila, jossa televisio, kirjahylly, iso sohvaryhmä ja nojatuoleja. Lattialla joitain lasten leluja.

Tilamme ovat esteettömät ja ne soveltuvat hyvin lapsille ja nuorille, joilla on erilaisia liikkumisen apuvälineitä.

Henkilöstö

Tuemme jokaisen lapsen ja nuoren kommunikointia hänelle ominaisella tavalla. Käytössämme on esimerkiksi kuvakommunikaatio, sosiaaliset tarinat, tukiviittomat ja lapsen omat kommunikaatiovälineet.

Meillä työskentelee sairaanhoitajia, sosionomeja, lähihoitajia ja ammattikasvattajia. Meille on tärkeää toimia yhteisyössä perheiden kanssa. 

Kiinnostaako työ Nannassa ja Knutissa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Pienryhmäkodeissa hyvä arki rakentuu lapsen ja nuoren yksilöllisten tarpeiden ympärille. Vaikka kyse on asumispalvelusta, niin me luomme tästä lapselle lämpimän ja turvallisen kodin. Meille on tärkeää, että jokainen lapsi tulee kuulluksi ja pääsee osalliseksi kodin askareisiin. 

Tuemme jokaisen lapsen ja nuoren kommunikointia hänelle ominaisella tavalla. Käytössämme on esimerkiksi kuvakommunikaatio, sosiaaliset tarinat, tukiviittomat ja lapsen omat kommunikaatiovälineet.

Tuemme lasta koulunkäynnissä ja osa voi vielä käydä päiväkodissakin. Pyrimme siihen, että lapsella on mahdollisimman samanlainen arki koulunkäynteineen ja harrastuksineen, kuin biologisten vanhempiensa kanssa asuvilla lapsilla. 

Jokaiselle lapselle tai nuorelle nimetään omaohjaaja tai omaohjaajapari, ja heidän tehtävänä on ottaa kokonaisvaltainen vastuu lapsen tai nuoren asioiden hoitamisessa. Omaohjaaja osallistuu myös hoito- ja kasvatussuunnitelmien tekoon ja palavereihin. Omaohjaaja pitää myös yhteyttä lapsen tai nuoren läheisiin, hänen asioidensa hoitamisessa.

Side vanhempiin ei katkea, vaikka lapsi asuisikin pienryhmäkodissa. Monelle lapselle lapsuudenkodissa asuminen ei ole mahdollista ja siksi pienryhmäkoti tarjoaa perheille mieleisen vaihtoehdon. Lapsen vanhemmilla ja muilla läheisillä on mahdollista vierailla meillä ja tehdä myös sovitusti myös lapselle mieleisiä asioita yhdessä.

Pienryhmäkodissa jokaisella lapsella ja nuorella on oma, kylpyhuoneellinen huone, jonka he voivat sisustaa vanhempiensa kanssa haluamallaan tavalla. 

Tilamme ovat esteettömät ja lapsiasiakkaille suunnitellut. Yhteisellä piha-alueella on tilaa leikkiä ja viettää yhdessä aikaa.

Asiakkaaksi tullaan oman hyvinvointialueen sosiaalityön kautta (vammaispalvelu, lastensuojelu). Palvelu käynnistetään asiakkaan ja/tai omaisten ja kunnan sekä Rinnekotien asiakkuussuunnittelun yhteistyöllä. 

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin.  Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.    

Lisätietoja Nannasta ja Knutista ja asukkaaksi hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Sijaitsemme Pulmussuontien ja Lemmontien risteyksessä. Pihassamme on parkkitilaa vierailijoille ja työntekijöille. 

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.