Hyppää sisältöön

Asumisyksikkö

Rinnekodit Kotilinna

Rinnekodit Kotilinna tarjoaa tehostettua asumispalvelua kehitysvammaisille aikuisille ryhmäkodissa. 

Asiakkaat

Kehitysvammaisille aikuisille.

Sijainti

Kauppalinnankatu 1
90570 Oulu

Talon tiedot

Ryhmäkoti Kotilinna on Oulussa Linnanmaalla sijaitseva kehitysvammaisten ryhmäkoti, jossa on 25 asiakaspaikkaa. Käytössä on erillinen oma päivätoiminnan tila. 

Lisätiedot

Päivittäiset palvelut ovat helposti saatavilla vain kävelymatkan päässä. Linnanmaan Prisma palveluineen sijaitsee tien toisella puolen, samoin Linnanmaan liikunta- ja jäähallit.

Yhteystiedot

Keltaisen sävyinen lasitettu parveke, jossa paljon kukkia ja hyötykasveja amppeleissa, ruukuissa ja lattialla.
Lasitetulla parvekkeella voi kesäisin kasvattaa vihanneksia.

Henkilöstö

Ammattitaitoinen henkilökuntamme on paikalla ympäri vuorokauden.  Asiakkaiden avun, ohjauksen ja tuen määrä vaihtelee jokaisen yksilöllisten tarpeiden mukaan. Työntekijämme pyrkivät kuntouttavan työotteen avulla tukemaan asiakkaiden omatoimisuutta ja oman elämän hallintaa.

Kiinnostaako työ Kotilinnassa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Rinnekodit Kotilinna tarjoaa tehostettua asumispalvelua 25 kehitysvammaiselle henkilölle ryhmäkodissa.  Meillä asiakas on oman elämänsä päähenkilö, ei sivustakatsoja. Autamme asioissa, joissa apuamme tarvitaan. Teemme tiivistä yhteistyötä myös asiakkaan läheisten kanssa. Osa asukkaistamme asuu hyvinkin itsenäisesti, kuitenkin päivittäin palveluihimme ja henkilökuntamme apuun sekä ohjaukseen tukeutuen.

Ohjattua päivätoimintaa toteutetaan omassa, Linnan pajaksi nimetyssä tilassa, jossa on keittiö leipomista ja kokkailua varten, askartelu- ja oleskelutilat sekä tietotekniikkahuone. Päivätoiminta on kiinteä osa asukkaiden arkea ja toimintaa suunnitellaan yhdessä osaavan henkilökunnan kanssa. Käymme retkillä taidemuseoissa, puutarhoilla ja tapahtumissa sekä näemme myös muita Oulun päivätoimintaryhmiä yhteisten harrasteitten parissa.

Pihapiirissämme on lisäksi 6 tukiasuntoa, jotka soveltuvat jo itsenäisempään arkeen tottuneille kehitysvammaisille. Asukkaat saavat yksilöllisen tarpeensa mukaan päivittäistä ohjausta ja tukea Rinnekodit Kotilinnan henkilökunnalta.

Jokaisella asukkaalla on oma asuinhuoneisto, jonka saa kalustaa ja sisustaa itselle mieluisaksi. Tilat on suunniteltu kehitysvammaisten erityistarpeet huomioon ottaen, erityisesti kodinomaisuuteen ja viihtyisyyteen satsaten. Yhteisissä tiloissa ruokaillaan ja vietetään aikaa yhdessä erilaisten harrasteiden ja askareiden parissa. Lasitetuilla parvekkeilla viljelemme kesäisin erilaisia kasveja. 

Kotilinna on ARA-kohde ja asukasvalinta tehdään ARAn perusteiden mukaisesti: ”Asukkaiden valinta perustuu sosiaaliseen tarkoituksenmukaisuuteen ja taloudelliseen tarpeeseen, joita arvioidaan hakijan asunnontarpeen, varallisuuden ja tulojen perusteella”.

Asiakkaaksi tullaan oman kotikunnan sosiaalityön kautta. Palvelu käynnistetään asiakkaan ja/tai läheisten ja hyvinvointialueen sekä Rinnekotien asiakkuussuunnittelun yhteistyöllä. 

Tervetuloa tutustumaan Kotilinnaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.    

Talon pihassa on parkkitilaa työntekijöille ja vierailijoille. Linnanmaalle kulkee useita joukkoliikenteen linjoja.

Osoitteemme on Kauppalinnankatu 1, 90570 Oulu.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.