Hyppää sisältöön

Asunto ensin -asumisyksikkö

Rinnekodit Silta

Tarjoamme Asunto ensin -mallin mukaista tuettua asumista pitkäaikaisasunnottomille helsinkiläisille.

Asiakkaat

Pitkäaikaisasunnottomia helsinkiläisiä, joille tarjoamme Asunto ensin -mallin mukaista tuettua asumista. 

Sijainti

Kurkimäentie 19
00940 Helsinki

Talon tiedot

Luhtitalo on alun perin valmistunut 1987. Rakennukset muutostyöt valmistuivat joulukuussa 2022. Meillä on 76 asukaspaikkaa, joista osa on pariskunnille ja osa yksin asuville.

Lisätiedot

Asunto ensin -palveluissa asukas maksaa itse vuokransa, jonka tulee olla suuruudeltaan kohtuullinen ja palvelunjärjestäjän hyväksymä.

Yhteystiedot

Lähikuva toimipisteen sisätiloista. Kuvassa kaksi oranssinsävyistä nahkanojatuolia sekä kapea sohvapöytä.

Yhteisöllisyys on yksi tärkeimmistä periaatteista kaikessa toiminnassa Sillassa. Huolehdimme piha-alueista ja lähiympäristöstä yhdessä. Säännöllisesti järjestettävissä talokokouksissa jokainen voi tuoda esiin tärkeinä pitämiään asioita. Jokaisella asukkaallamme on mahdollisuus vaikuttaa talon ryhmätoiminnan sisältöihin sekä osallistua esimerkiksi juhlien järjestämiseen. 

Kunnioitamme naapureitamme ja alueen muita toimijoita. Kunnioittava kohtaaminen lisää ymmärrystä ja sitä kautta vähentää ennakkoluuloja puolin ja toisin. 

Henkilöstö

Meillä työskentelee sosionomeja, sairaanhoitajia ja lähihoitajia. Meillä on myös oma työvalmentaja ja kokemusasiantuntija. Kaikessa toiminnassamme korostuvat kodikkuus, turvallisuus, yhteisöllisyys sekä yksilöllinen tuki.  

Kiinnostaako työ Sillassa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana tästä linkistä!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Silta avattiin joulukuussa 2022. Meillä on 76 asukaspaikkaa, joista osa on pariskunnille ja osa yksin asuville. 

Noudatamme Asunto ensin -periaatetta kaikessa toiminnassamme. Sen mukaan asunto on perusoikeus, jota ei tarvitse ansaita. Asunto on myös edellytys kuntoutumiselle. Emme esimerkiksi aseta päihteettömyyttä asunnon saamisen ehdoksi. 

Työntekijämme ovat paikalla ympäri vuorokauden. Asukkaan tuen tarve arvioidaan ensimmäisen kerran, kun asuminen on kestänyt noin kuukauden. 

Sillassa sinulla on mahdollisuus osallistua aktiivisesti yhteisön toimintaan ja voit itse vaikuttaa eri toimintoihin. Järjestämme muun muassa yhteisruokailuja ryhmätoimintana, koko talon yhteisiä juhlia, työtoimintaa sekä naapuruston kanssa yhteistä toimintaa. 

Järjestämme säännöllisesti (1 x kk) asukaskokouksia, joissa jokainen osallistuja voi vaikuttaa yhteisiin asioihin. Tavoitteenamme on rakentaa yhteisöllinen yhteisö, jonka tunnelma on kodinomainen ja vuorovaikutus toisia kunnioittavaa.

Rakennus on vuonna 1987 valmistunut entinen HOASin kiinteistö, joka on remontoitu Sillan tarpeisiin 2022. 

Jokaisella asukkaalla on oma asunto. Sen lisäksi asukkailla on käytössään yhteiskeittiö, oleskelutila, sauna ja pyykkitupa. 

Meillä on asukkaille yhteinen tila, jossa voit viettää aikaa ja tavata muita asukkaita ja henkilökuntaa sekä osallistua ryhmätoimintaan ja käyttää internettiä.

Teemme aktiivisesti naapurustotyötä, jonka tavoite on lisätä ymmärrystä ja koko alueen yhteisöllisyyttä.

Ota yhteyttä:
Sillan naapurustotyön koordinaattori, työhönvalmentaja:
Harri Ollinen, harri.ollinen@rinnekodit.fi, 050 438 1758

Tutustu Rinnekotien naapurustotyöhön

Asukkaaksi Siltaan tullaan oman kotikunnan / hyvinvointialueen sosiaalitoimen ohjaamana. Esittelemme mielellämme toimintaamme ja tilojamme, eli ota yhteyttä, niin sovitaan tapaamisesta. 

Lisätietoja Sillasta ja asukkaaksi hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Löydät meidät Mellunkylästä, osoitteemme on Kurkimäentie 19, 00940 Helsinki

Meillä Diakonissalaitoksella on lähes 30 vuoden kokemus Asunto ensin -palveluiden onnistuneesta toteuttamisesta. Tämä kiinteistö tukee yhteisöllisyyden vahvistamista ja sopii siksi hyvin tähän tarkoitukseen.

Palvelualuejohtaja Minna Kiviaho, Diakonissalaitos

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.