Hyppää sisältöön

Tutkimus- ja kuntoutuspalvelut

Rinnekodit Turva

Tarjoamme lyhytaikaista hoitoa sekä tutkimus- ja kuntoutusjaksoja aikuisille kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille, joilla saattaa esiintyä neuropsykiatrisia haasteita sekä erilaisia mielenterveyden tai käyttäytymisen häiriöitä.

Asiakkaat

Aikuiset kehitysvammaiset

Sijainti

Kumputie 1
02980 Espoo

Talon tiedot

Turva sijaitsee Lakiston alueella Hoitokeskus-rakennuksessa. 

Lisätiedot

Turva on kahdeksanpaikkainen kehitysvammapsykiatrinen tutkimus- ja kuntoutuspalveluja sekä lyhytaikaista hoitoa tarjoava yksikkö.

Yhteystiedot

Erilaisia palloja maassa, kädet koskettelevat niitä.

Henkilöstö

Henkilökuntamme kokee vahvuutenamme laaja-alaisen osaamisen haastavastikin käyttäytyvän henkilön päivittäisessä ohjaamisessa. Ylläpidämme erityisosaamistamme erityisesti haastavien tilanteiden kohtaamiseen, ennaltaehkäisemiseen ja hallintaan painottuvilla koulutuksilla sekä yhteistyöllä asiantuntijatiimimme kanssa.

Kiinnostaako työ Turvassa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Meillä jokaisen asiakkuuden lähtökohtana on luoda tunne, että asiakas on arvokas omana itsenään ja sitä kautta rakentaa asiakkaan näköinen arki. Tutkimus- ja kuntoutusjaksojen toteuttaminen ja hoitosuunnitelman luominen suunnitellaan yhdessä Rinnekotien asiantuntijoiden kanssa asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Tavoitteenamme on löytää asiakkaan itsensä hyväksymiä, hänen toimintakykyään tukevia ja omassa elinympäristössään toimivia ratkaisuja.

Lyhytaikaisessa hoidossa asiakkaamme käyvät usein päiväaikaisessa toiminnassa ja arki pyritään pitämään mahdollisimman samankaltaisena, minkälaista arki yhdessä perheen kanssa kotona on. Turvan arki pitää sisällään arjen peruspilareita struktuurin muodostamiseksi kuten ruokailut ja yhteiset toimintahetket, mutta muuten jokaisen asiakkaan kohdalla rakennetaan yhdessä hänen tarpeitaan palveleva arki. Tutkimus- ja kuntoutusjakson aikana pyrimme luomaan tavoitteellisesti parhaiten asiakasta palveleva arki yhdessä asiakkaan, asiakkaan verkostojen, yksikön henkilökunnan sekä asiantuntijoiden kanssa. Asiakkaiden kanssa harjoitetaan arjen toimintojen lisäksi sosiaalisia taitoja tai tuetaan esimerkiksi kohti itsenäisempää, asiakkaalle sopivaa asumismuotoa. Turvassa asiakkaat osallistuvat oman elämänsä suunnitteluun ja heitä tuetaan turvalliseen sekä terveyttä edistävään elämään yksilöllisellä tasolla mahdollisuudet huomioiden.

Yksikkömme arkeen kuuluu tärkeänä osana yhdessä tekeminen ja alueen aktiviteettimahdollisuuksien hyödyntäminen, joihin lukeutuvat esimerkiksi Toimintakeskus Martin kunto- ja liikuntasali sekä uimahalli. Yksiköllämme on käytössä Rinnekotien retkiauto, joka mahdollistaa lähialueiden ulkoilualueiden hyödyntämisen.

Jokaisella asiakkaallamme on käytössään jaksonsa aikana oma huone, joka kalustetaan asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Yhteisessä käytössä on kaksi oleskeluhuonetta, joissa on mahdollisuus monenlaiseen tekemiseen, kuten ruokailuun, askarteluun, pelailuun, musiikin kuunteluun ja loikoiluun. Muita yhteiskäytössä olevia tiloja ovat suihku- ja wc-tilat, kodinhoitohuone, keittiö sekä lasitettu parveke. Sauna ja erillinen kylpyhuone löytyvät rakennuksen alimmasta kerroksesta. Rakennuksen sisäpihalla on grillikatos.

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.  

Lisätietoja Turvasta ja asiakkaaksemme hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Turva sijaitsee Espoon Lakistossa. Osoitteemme on Kumputie 1, 02980 Espoo.

Lakisto on alueena ihanteellinen rauhallisen luonnonläheisen sijaintinsa sekä palveluidensa puolesta asiakkaidemme osallisuuden tukemiseen, luoden turvallisen ympäristön harjoitella arjen taitoja jokaisen tuen tarpeen ja tavoitteiden mukaan.

Me mukaudumme asiakkaisiimme, asiakkaiden ei tarvitse mukautua meihin. Toimimme aina asiakkaan turvallisuus ja hyvinvointi edellä.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.