Hyppää sisältöön
Ajankohtaiset | Uutinen

Punkmuseon teokset esillä Rinnekotien Auroratalossa ja Meriassa

Punkmuseon valokuvanäyttely tuo esiin ystävyyden merkitystä. Valokuvat koristavat Rinnekotien Auroratalon ja Merian yhteisiä tiloja huhtikuun alkuun asti.

Kolme miestä seisoo rivissä portaikossa, taustalla valokuvasuurennoksia seinällä.
Nämä kuvat ovat tosi siistejä”, toteavat Auroratalon asukkaat Kipa (vas.) ja Said. Palveluyksikön johtaja Markus Karvinen on samaa mieltä. ”Asukkaat ovat pitäneet kuvista. Ne ovat valoisia ja voimaannuttavia, juuri meille sopivia.”

Punkmuseolla ei ole omaa näyttelytilaa, mutta se on ripustanut jo kymmenkunta näyttelyä kumppaneiden tiloihin. Paikkoina on ollut muun muassa kirjasto, museo, rokkiklubi, kirjakauppa, tyhjät liiketilat ja yleinen sauna.

Nyt Punkmuseo tuo taidetta koteihin – Rinnekotien Auroratalon ja Merian asukkaiden iloksi. Auroratalo ja Meria tarjoavat kodin ja tuettua asumista pitkäaikaisasunnottomille Alppikorttelissa Helsingissä. Punkvalokuvien näyttely on toteutettu rakennusten yhteistiloihin, jossa kaikki asukkaat voivat niistä nauttia.

Punkmuseon ystävyyttä, onnea ja iloa käsittelevä näyttely sisältää 25 valokuvatulostetta, jotka on ripustettu yhteensä kahteentoista eri kerrokseen.

– Olemme todella iloisia tästä mahdollisuudesta tuoda taide asukkaidemme kotiin. Myös näyttelyn teema sopii meille hienosti. Ystävyys, onni ja ilo ovat asioita, joita me kaikki tarvitsemme, oli polkumme tai elämäntilanteemme millainen tahansa, sanoo Auroratalon palveluyksikön johtaja Markus Karvinen.

Ystävyys, onni ja ilo ovat asioita, joita me kaikki tarvitsemme, oli polkumme ja elämäntilanteemme millainen tahansa.

Rinnekodit on osa Diakonissalaitoksen yhteiskunnallista säätiökonsernia. Tuotamme palveluja muun muassa asunnottomille henkilöille ja toimintamme pohjaa Asunto ensin -malliin, jossa jokaisella asukkaalla on oma, toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus. Asukkailta ei edellytetä elämänmuutosta, esimerkiksi päihteettömyyttä, asumisen ehtona, vaan asunto nähdään edellytyksenä toipumiselle ja kuntoutumiselle.

Punkmuseo tallentaa ja esittelee suomalaista punkkia sen kaikissa muodoissa. Teokset ovat esillä 21.2.–3.4.2023. Koska näyttelypaikka on tällä kertaa ihmisten koti, näyttely ei ole avoinna ulkopuolisille.

Kolme suurta punkkariaiheista valokuvaa seinällä.
Punkmuseon näyttelyn teema on ystävyys. Kuvat ovat esillä Rinnekotien Auroratalon ja Merian eri kerroksissa. Kuva: Punkmuseo.

Lue lisää Asunto ensin -palveluistamme.

Lue lisää Punkmuseosta

Punkmuseo taide