Hyppää sisältöön
Tapahtuma

Kotikaupunki ilman kotia -keskustelutilaisuus

Osana Asunnottomien yötä Helsingin kaupunginmuseossa järjestetään keskustelutilaisuus Kotikaupunki ilman kotia. Tervetuloa mukaan!

Kotikaupunki ilman kotia -keskustelutilaisuus järjestetään osana Asunnottomien yötä 17.10. Kuva: Johanna Tirronen

Sijainti

Helsingin kaupunginmuseo, Aleksanterinkatu 16, Helsinki.

Aika

Tiistai 17.10.2023 klo 17-20.30

Muuta

Vapaa pääsy!

Osana Asunnottomien yötä Helsingin kaupunginmuseon Kotikaupunki ilman kotia -tilaisuudessa taiteilija Katriina Haikala esittelee Women’s Room -yhteisötaidehanketta, joka lähti liikkeelle tarpeesta tuoda esiin naiserityistä asunnottomuutta. Rinnekotien asumisyksiköiden naisille järjestetyissä tapaamisissa esille nousseita teemoja olivat esimerkiksi turvallisemmat tilat, turvallisempi naiseuden kokemus, rakkaus, yhteisöllisyys, osallisuus ja minäkuva. Työskentely aiheiden parissa on tapahtunut osallistavien taidelähtöisten menetelmien avulla.

Työskentelyn lopputuloksena on syntynyt Rakkauksia-näyttely (Helsingin Kallio, Diakonissalaitoksen kortteli, os. Alppikatu 2, Alppikulma-rakennus), jonka videoteos on esillä kaupunginmuseossa 10.–31.10. Taidenäyttelyn lisäksi projektista julkaistaan loppuvuonna 2023 selvitys, jonka tavoitteena on kartoittaa taidelähtöisten menetelmien hyödyntämistä asunnottomuustyössä.

Tilaisuudessa julkaistaan selvitys, jonka tutkija Leena Alanko on tehnyt hankkeesta ja pureudutaan keskustellen siihen, kuinka taide voi olla osana asunnottomuustyötä. Aiheesta keskustelevat Leena Alangon ja Katriina Haikalan kanssa Rinnekotien yhteisötyöntekijä Anne Hietalahti ja kokemusmentori Laura Bredin.

Women’s Room -hanketta on toteutettu Suomen kulttuurirahaston sekä Rinnekotien tuella. Asunnottomien yön keskustelutilaisuus järjestetään yhteistyössä Rinnekotien ja Helsingin kaupunginmuseon kanssa.

Lue lisää Rakkauksia-näyttelystä.

Lue lisää Women’s room -hankkeesta.

Asunnottomien yö