Hyppää sisältöön

Hoivakoti

Rinnekodit Kotikallio

Tarjoamme ympärivuorokautista palveluasumista, hoitoa ja huolenpitoa ikääntyneille asukkaillemme.

Asiakkaat

Kotikallio on 23 asukkaan koti, ja olemme erikoistuneet muistisairaiden hoitamiseen.

Sijainti

Kyläkirkontie 6-10
00370 Helsinki

Talon tiedot

Hoivakoti sijaitsee Kotikallion palvelukeskuksen yhteydessä Pitäjänmäellä Helsingissä. 

Lisätiedot

Yhteystiedot

Kuvan käytävällä on kaksi vanhan ajan nojatuolia, joissa on arvokkaan punaiset pehmusteet.

Kotikalliossa voit elää yksilöllistä elämää omine tapoinesi ja unelminesi. Henkilökunta on aina läsnä ja läheiset ovat tervetulleita osallistumaan hoivakodin arkeen.

Henkilöstö

Meille jokainen asukas on tärkeä ja jokaisen tarpeisiin vastataan yksilöllisesti. Näin luomme turvallisuutta ja vähennämme yksinäisyyttä. Henkilökunta on aina läsnä tukien, kuunnellen ja eläen hyvää arkea yhdessä asukkaan kanssa.

Terveydenhuoltoalan opiskelijat suorittavat Kotikalliossa käytännön harjoittelujaan hoitajien ohjauksessa. Vapaaehtoiset ja muut toimintaan osallistuvat henkilöt kuuluvat kotimme aktiiviseen arkeen.

Kiinnostaako työ Kotikalliossa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Tarjoamme ympärivuorokautista palveluasumista ikääntyneille asukkaillemme. Meillä jokaisella asukkaalla on oma vastuuhoitaja, joka varmistaa, että asukkaan yksilölliset tarpeet huomioidaan. Asukas saa itse vaikuttaa siihen, kuka hänen omahoitajanaan toimii. Kuulemme aina asukasta hänen asioistaan päätettäessä ja asukkaan sekä hänen läheisensä toiveet hoidosta on kirjattu myös hoitosuunnitelmaan. 

Tuemme asukkaiden elämänhallintaa sekä fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia yksilöllisesti, asukkaan omien tarpeiden ja voimavarojen mukaan. 

Kannustamme asukkaitamme ruokailemaan yhdessä. Tarjoamme aamiaisen, lounaan, päiväkahvin, päivällisen ja iltapalan sekä tarvittaessa myös välipaloja. Myös erilaiset arjen juhlaksi tekevät herkkuhetket, kuten syntymäpäivät, kuuluvat ohjelmaamme. 

Päivittäisessä toiminnassa pyrimme tukemaan asiakkaiden omannäköistä arkea. Harrastetoiminnan ja ulkoilumahdollisuuksien järjestämisen lähtökohtana ovat asukkaiden tavat ja toiveet. Ilmoitustaulullamme on viikkokalenteri, jossa ovat nähtävissä toiminta- ja harrastetuokiot, kuten fysioterapeutin vetämä ryhmä. Omaisille järjestetään oma ilta kahdesti vuodessa. Arjessamme on mukana myös vapaaehtoisia asukkaiden seurana. 

Kotikallio on 23 asukkaan koti, ja olemme erikoistuneet muistisairaiden hoitamiseen. Huoneet ovat kooltaan 15,5 m2-20 m2 ja jokaisessa huoneessa on oma WC- ja kylpyhuonetila. Huoneen varusteisiin kuuluvat hoitosänky, yöpöytä ja verhot, mutta muuten asukas voi sisustaa huoneen omilla kalusteillaan.

Keittiö ja ruokasali sijaitsevat yhteisissä tiloissa. Yhteiset ruokailuhetket toisten asukkaiden ja henkilökunnan kanssa tarjoavat seuraa ja tuovat turvallista rytmiä arkeen. Ruokasalin yhteydessä sijaitsevassa olohuoneessa on asukkaiden yhteiskäytössä oleva televisio.

Tiloissa on kulunvalvonta, millä varmistamme kaikkien asukkaidemme turvallisuuden.

Asukkaamme voimme ulkoilla yhdessä hoitajan kanssa turvallisella ja puistomaisella piha-alueella sekä hoivakodin parvekkeilla. Kotikallion palvelukeskuksessa toimii kahvila ja ravintola sekä fysioterapeutti ja kuntosali, jotka ovat myös asukkaidemme käytettävissä. Asukkaanne voivat myös osallistua palvelukeskuksessa järjestettäviin tapahtumiin ja viikko-ohjelmaan. Rakennuksessa on sauna, jota asukas voi halutessaan käyttää henkilökunnan avustuksella.

Asukkaaksemme tullaan joko itse maksaen, palvelusetelillä tai kunnan ostopalvelusopimuksella.

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.

Asiakkuussuunnittelijamme auttavat palvelujen suunnittelussa ja ratkaisujen löytämisessä: Asiakkuudet ja myynti -tiimin yhteystiedot

Löydät meidät osoitteesta Kyläkirkontie 6-10, 00370 Helsinki. Bussien 200, 550 & 554K pysäkki on kävelymatkan päässä Kotikalliosta. Lähijunan lähin pysäkki on Mäkkylän asema. Palvelukeskuksen pihalla on maksuttomia parkkipaikkoja.

Asiakkailta kysytään tyytyväisyyttä palveluihin säännöllisesti kerran vuodessa. Kyselyihin voi vastata asukas itse tai hänen omaisensa, jos asukas ei siihen itse pysty. Palautteiden pohjalta kehitämme toimintaamme vastaamaan yhä paremmin asiakkaiden toiveisiin ja tarpeisiin.

Rinnekodit Kotikallio omavalvontasuunnitelma ja valvontaraportit

Yksikön päivittäinen kirjaaminen oli hyvää. Siinä näkyi hoitajan ja myös asukkaan kertomaa omaa vointia ja näkemystä hoitoon.

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen auditointiraportti 3/2022

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Haluatko antaa palautetta tai pyytää lisätietoja?

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.