Hyppää sisältöön

Hoivakoti

Rinnekodit Viikki

Tarjoamme ympärivuorokautista palveluasumista, hoitoa ja huolenpitoa ikääntyneille asukkaillemme.

Asiakkaat

Hoivakoti Viikissä tarjoamme kodinomaisen hoitoyhteisön ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikäihmisille ja tukea heidän läheisilleen. 

Sijainti

Agronominkatu 7 F-G,2.krs
00790 Helsinki

Talon tiedot

Hoivakoti Viikki sijaitsee samassa rakennuksessa palvelutalo Hoiva Viikin ja hoivakoti Rinnekodit Leenankodin kanssa. Hoivakoti Viikki löytyy rakennuksen toisesta kerroksesta.

Lisätiedot

Olemme erikoistuneet psykogeriatriaan ja muistisairaiden henkilöiden hoitoon. 

Viikki on ARA-kohde ja asukasvalinta tehdään ARAn perusteiden mukaisesti

Yhteystiedot

Lähikuva ikkunan edustalla olevista punaisesta ja vihreästä nojatuolista. Taustaolla kirjahylly, jossa koriste-esineitä sekä kirjoja. Ikkunan edessä pöydällä isoja viherkasveja.

Löydät meidät Helsingin Viikistä, kauniista, puistomaisessa ympäristöstä.

Henkilöstö

Jokainen asukas on meille tärkeä ja ja haluamme vastata yksilöllisesti asukkaidemme tarpeisiin. Luomme turvallisuutta ja vähennämme yksinäisyyttä olemalla tiiviisti läsnä asukkaidemme arjessa.

Henkilökuntamme osaa huomioida erityisesti psykogeriatriset asukkaamme. Ympärivuorokautisen kulunvalvonnan ansiosta tilat ovat turvalliset myös muistisairaille asukkaillemme.

Kiinnostaako työ Viikissä? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Tarjoamme ympärivuorokautista palveluasumista ikääntyneille asukkaillemme. Meillä jokaisella asukkaalla on oma vastuuhoitaja, joka varmistaa, että asukkaan yksilölliset tarpeet huomioidaan. Omahoitaja tuntee asukkaan historian ja elämänkaaren parhaiten ja hän on myös ensisijainen yhteyshenkilö läheisten suuntaan. Omahoitajalla on tärkeä rooli siinä, että asukkaan arjessa on vaihtelevuutta ja sitä toimintaa, mitä hän itse haluaa. 

Tuemme asukkaidemme hyvää ja virikkeellistä arkea sekä ikääntyneen omien voimavarojen ylläpitoa. Meille on keskeistä toiminnan kehittäminen ja uudistaminen sekä kodin hyvä ilmapiiri.

Ruokapalveluidemme tuottaja on Sodexo oy. Kannustamme asukkaitamme ruokailemaan yhdessä. Tarjoamme asukkaillemme aamiaisen, lounaan, päiväkahvin, päivällisen ja iltapalan sekä tarvittaessa myös välipaloja. Myös erilaiset arjen juhlaksi tekevät herkkuhetket, kuten syntymäpäivät, kuuluvat ohjelmaamme. Asukkaamme ruokailevat yhdessä työntekijöiden kanssa joko ryhmäkodin ruokasalissa tai palvelukeskuksen ravintolassa.

Sosiaalisia suhteita tuemme muun muassa tarjoamalla asukkaille ja omaisille mahdollisuutta videopuheluihin sekä kannustamalla omaisia pitämään yhteyttä myös puhelimitse.

Viikin palvelukeskuksen kuntosali on asukkaidemme käytössä ja asukkaamme voivat myös osallistua palvelukeskuksessa järjestettäviin tapahtumiin ja viikko-ohjelmiin. Rakennuksessa on sauna, jota asukas voi halutessaan käyttää henkilökunnan avustuksella.

Harrastetoimintamme on asukaslähtöistä. Säännöllisiä yhteisiä tapahtumia meillä ovat mm. jumppa- ja lauluhetket, lukutuokiot ja ulkoilu. Yksikön ilmoitustaululla ja kansiossa on viikkokalenteri, jossa on viikoittaiset toiminta- ja harrastetuokiot. Meillä vierailee myös ulkopuolisia esiintyjiä ja vapaaehtoistyöntekijät ovat asukkaidemme seurana. 

Tarjoamme kodin 18 asukkaalle. Kodit sijaitsevat rakennuksen toisessa kerroksessa, alakerrassa on hoivakoti Leenankoti.

Asukkaamme asuvat yhden hengen huoneissa, joissa on oma kylpyhuone ja wc. Asukkaat saavat halutessaan turvarannekkeen, jonka avulla heidän on mahdollista kutsua hoitaja avuksi tarvittaessa.

Meillä on asukkaillemme yhteinen olohuone ja ruokailutila. Ruokailu tapahtuu yhdessä työntekijöiden kanssa joko ruokasalissa tai palvelukeskuksen Sodexo-ravintolassa. Kesäisin iso lasitettu parveke on ahkerassa käytössä. Yhteistilat ovat viihtyisät ja tilavat myös apuvälineillä liikuttaessa.

Viikki on ARA-kohde ja asukasvalinta tehdään ARAn perusteiden mukaisesti

Asukkaaksemme tullaan joko itse maksaen, palvelusetelillä tai kunnan ostopalvelusopimuksella.

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.

Asiakkuussuunnittelijamme auttavat palvelujen suunnittelussa ja ratkaisujen löytämisessä: Asiakkuudet ja myynti -tiimin yhteystiedot

Meille on helppo tulla! Osoitteemme on Agronominkatu 7 F-G, 2. krs., 00790 Helsinki. Hoivakotimme on Viikin palvelutalon yhteydessä.  

Bussit 79B (Herttoniemen metroasema tai Siilitien metroaseman läheisyydessä oleva bussipysäkki), 57, 78, 506 ja 701 pysähtyvät lähellä. Jos tulet henkilöautolla, maksuttomat parkkipaikat löytyvät palvelutalon edessä olevalta parkkipaikalta.

Asiakkailta kysytään tyytyväisyyttä palveluihin säännöllisesti kerran vuodessa. Kyselyihin voi vastata asukas itse tai hänen omaisensa, jos asukas ei siihen itse pysty. Palautteiden pohjalta kehitämme toimintaamme vastaamaan yhä paremmin asiakkaiden toiveisiin ja tarpeisiin.

Rinnekodit Viikki omavalvontasuunnitelma ja valvontaraportit

Hoitajat pitävät työstään ja työilmapiiri työskentelylle luodaan yhdessä hyväksi. Hoivakodissa on tekemisen meininki, ja kun työssä viihdytään, tuo se laadukasta ja aktiivista arkea myös asukkaille.

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen auditointiraportti 5/2022

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.