Hyppää sisältöön

Toimintakeskus

Rinnekodit Kippari

Tarjoamme osallisuuden palveluja nuorille aikuisille kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille.

Asiakkaat

Nuoret aikuiset kehitysvammaiset ja autismikirjon henkilöt

Sijainti

Kutomotie 6
00380 Helsinki

Talon tiedot

Toimintakeskus Kippari sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä Helsingin Pitäjänmäellä.

Lisätiedot

Räätälöimme asiakkaille heidän omia tarpeitaan, toiveitaan ja kykyjään vastaavia toimintoja ja suunnittelemme ryhmäkoot sekä toiminnan tavoitteet aina asiakaslähtöisesti. Erilaiset toimintaryhmät rytmittävät arkeamme – meillä on esimerkiksi puistokummitoimintaa, geokätköilyä ja liikuntaa monissa muodoissa sekä monia kognitiivisia ja vuorovaikutustaitoja kehittäviä ja ylläpitäviä ryhmätoimintoja.

Yhteystiedot

Tervetuloa tutustumaan Rinnekodit toimintakeskus Kippariin.

Henkilöstö

Toimintakeskus Kipparissa työskentelee kirjava joukko sosiaali- ja terveysalan osaavia ammattilaisia. Meitä on lähihoitajia, sairaanhoitajia, toimintaterapeutteja jne. Meillä työskentelyssä ei aina ole tärkeintä koulutus, vaan oikeanlainen työhön sitoutunut ja tiimiin sopiva persoona.

Kipparin työyhteisöä on kuvattu ammatilliseksi, avoimeksi ja mukavaksi. Opiskelijoiden ja uusien työntekijöiden kertomusten mukaan meille on helppo tulla, uudet työntekijät otetaan mukaan heti alusta ja mutkattomasti. Jokaiselle uudelle työntekijälle nimetään oma perehdyttäjä, mutta jokainen työyhteisön jäsen on sitoutunut perehdyttämään uusia työntekijöitä.

Meillä on lupa viihtyä työssä sekä jakaa tiimin kesken asioita, myös niitä hankalimpia asioita. Saamme myös nauraa ja pitää hauskaa asiakkaidemme kanssa.  Asiakkaidemme toimintakyky ja haastavuus vaihtelee, jolloin työ voi ajoittain olla raskaampaa. Silloin koko tiimi toimii tiiviissä yhteistyössä, miettien mikä on asiakkaalle parasta, ja miettien erilaisia vaihtoehtoja arjen haasteista selviämiseen. Kaikkia tunteita saa jakaa, mutta negatiivisuuteen ei jäädä ”makaamaan”, vaan yhdessä pyrimme pääsemään niistä yli. Yhdessä yleensä keksimme auttavan ”kikka kahdeksikon”.

Kiinnostaako työ Kipparissa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Toimintakeskuksen ympäristössä on monta mukavaa reittiä ja aluetta ulkoiluun, ja pyrimmekin siihen, että jokaiselle asiakkaalle tarjotaan vähintään yksi ulkoilu eri muodoissa päivittäin. Sisätoiminnoissa pelaamme, luemme, keksimme tarinoita, leivomme ja harjoittelemme ja palauttelemme mieliin kouluissa opittuja taitoja.

Se, että asiakkaamme tulevat toimintaamme mielellään on parasta palautetta meille. Kipparissa on aktiivinen, toisinaan jopa melko hektinen tunnelma. Huolehdimme siitä, että kohtaamme kaikki tunteet rohkeasti ammattitaidolla. Mietimme myös rohkeasti uudenlaisia toimintatapoja erilaisiin tilanteisiin, ja kohtaamme asiakkaiden haastavat päivät rohkeasti ja avoimesti, sillä seuraavana päivänä saattaa paistaa taas aurinko.

Toimintakeskus Kipparilla on toimintaa kiinteistön 2 ja 3 kerroksissa. Tilat ovat yhtä suuret (noin 490m2/kerros) ja molemmissa kerroksissa on pitkät käytävät, joiden varrelle sijoittuvat toimistot ja pienryhmätilat. Yksikön tilat ovat sisustettu hyvin maltillisesti ajatellen asiakaskuntaa, joilla saattaa olla aistiyliherkkyyttä ja haastavaa käytöstä.

 Suuri osa asiakkaistamme hyötyy pienryhmätoiminnoista, kahdesta -kuuteen hengen ryhmissä. Pienryhmätoiminnoille tai yksilötyöskentelylle tarkoitettuja tiloja on yhteensä kahdeksantoista, jotka on sisustettu eri teemoin. Molemmissa kerroksissa on myös suuremmat ryhmätilat ns. olohuoneet, joissa voidaan pitää koko kerrokselle yhteisiä toimintoja kuten katsella elokuvia tai harrastaa pienimuotoisesti liikuntaa kuten tuolijumppaa jne. 

Tilojen viihtyisyyttä on pyritty lisäämään asiakkaiden omilla maalauksilla ja askarteluilla. Asiakkaat ovat olleet myös suunnittelemassa yhteisiä tiloja. Tilat koristellaan aina asiakkaiden kanssa yhdessä juhlakausiin ja vuodenaikoihin sopiviksi hyödyntäen kädentaidoissa tehtyjä materiaaleja.

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.

Lisätietoja Toimintakeskus Kipparista ja asiakkaaksi hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Meille pääset helposti esimerkiksi Runkolinjabussilla 550. Osoitteemme on Kutomotie 6, 00380 Helsinki.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.