Hyppää sisältöön
Ajankohtaiset | Medialle | Tiedote | Uutinen

Diakonissalaitoksen vastuullisuusraportti 2022 – Vastuullisuutta läpi organisaation

Kolme nuorta katsoo hymyillen kameraan. Diakonissalaitos brändikuva.
Diakonissalaitoksen vastuullisuusohjelmassa on viisi osa-aluetta: ympäristövastuu, hyvinvoiva ja osaava henkilöstö, asiakkaiden osallisuuden ja toimijuuden vahvistaminen, syrjinnästä vapaa yhteisö sekä yhteiskunnallisen luottamuksen lisääminen.  

Vastuullisuus on kiinteä osa yli 155-vuotiaan Diakonissalaitoksen toimintaa ja strategiaa. Se lähtee arvoistamme ja toimintamme tarkoituksesta pitää huolta heikoimmassa asemassa olevista ihmisistä. Vuonna 2022 toimintaympäristömme nopea muutos korosti Diakonissalaitoksen yhteiskunnallista tehtävää.  

”Meille vastuullisuus on ennen kaikkea vaikuttavuutta. Haluamme saada aikaan pitkäjänteisiä ja pysyviä muutoksia parempaan niin asiakkaidemme, henkilökuntamme kuin ympäristömme hyvinvoinnissa”, Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström sanoo.  

Johdamme vastuullisuutta tavoitteellisesti osana kaikkea toimintaamme. Konsernin vastuullisuusohjelma edistää YK:n kestävän kehityksen tavoitteita ja sitä toteutetaan osana strategiaamme läpi organisaation. Vastuullisuusohjelmassamme on viisi osa-aluetta: ympäristövastuu, hyvinvoiva ja osaava henkilöstö, asiakkaiden osallisuuden ja toimijuuden vahvistaminen, syrjinnästä vapaa yhteisö sekä yhteiskunnallisen luottamuksen lisääminen.  

Vuonna 2022 kehitimme etenkin vastuullisuuden raportointia.  Tarkensimme vastuullisuusohjelmamme avainmittareita palvelemaan entistä paremmin Diakonissalaitoksen strategiaa ja olennaisten vastuullisuusaiheiden seurantaa. Uusien mittareiden lähtötasot on nyt laskettu ja seuraavaksi tulemme asettamaan tavoitteet tuleville vuosille.  

”Tulevaisuudessa etenkin ympäristövastuuseen liittyvät tavoitteet tulevat vaatimaan lisää huomiotamme. Diakonissalaitoksella on vaikuttava sosiaalinen kädenjälki yhteiskunnassamme. On tärkeää, että tulevaisuudessa voimme olla yhtä ylpeitä myös siitä, että ekologinen jalanjälkemme on pienentynyt merkittävästi”, Holmström sanoo.   

Vastuullisuusraporttiin voit tutustua tästä.

10 kohokohtaa vuodelta 2022

Vaikuttavaa tukea nuorille

Hävikkiruoka kiertoon

Pienempi hiilijalanjälki

Tukea ukrainalaisille

Turvallisemman tilan periaatteet käyttöön

Vieraanvaraista perehdytystä

Yhdenvertainen palkkaus

Koulutusta kokemusasiantuntijoille 

Koteja asunnottomille

Kulttuuria ja yhteisöllisyyttä 

Diakonissalaitoksen vastuullisuusraportti 2022

Blogi: Diakonissalaitoksen vastuullisuusohjelma päivittyi
 

Lisätietoja

Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Laura Niemi, laura.niemi@hdl.fi, 050 373 8602 

Vastuullisuus vastuullisuusraportti