Hyppää sisältöön

Palvelu

Tuettu asuminen keskitetyssä yksikössä

Tuetun asumisen tavoitteena on itsenäisen asumisen taitojen opettelu sekä elämänhallinnan ja sosiaalisen toimintakyvyn vahvistaminen. Asukkaidemme vuokra-asunnot sijaitsevat keskitetysti samassa kiinteistössä, jossa henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Palvelun sisältö

Vahvistamme ja tuemme asukkaan itsenäisen asumisen valmiuksia sekä harjoittelemme erilaisia arjessa tarvittavia taitoja. 

Sijainti

Pääkaupunkiseutu ja Järvenpää

Asiakkaat

Henkilöt, jotka tarvitsevat vahvempaa tukea itsenäiseen asumiseen.

Muuta

Joillekin asukkaistamme asumisyksikkömme on loppuelämän koti, toisille mahdollisuus jatkaa myöhemmin itsenäisempään asumiseen. 

Kohdistettu lähikuva Auroratalon pöydältä, jolla on viherkasvi. Taustalla näkyy epäselvästi kahvipiste ja jouluvalot.
Auroratalo Helsingin Alppikorttelissa on yksi suurimmista asumispalveluja tarjoavista yksiköistä.

Tuettu asuminen keskitetyssä yksikössä

Keskitetyssä yksikössä asumisen tavoite on varmistaa asumisen pysyvyys ja huolehtia asukkaiden turvallisuudesta sekä tukea terveys- ja toimeentuloasioiden hoidossa. 

Monilla asiakkaistamme on päihde- ja mielenterveysongelmia sekä erilaisia käytöshaasteita. Siksi tavoitteenamme on myös mielenterveyttä tukeva ja/tai päihteiden käytön hallintaa edistävä turvallinen asuminen sekä toimintakyvyn ylläpitäminen. 

Lisätietoa palveluistamme

Asunto on perusoikeus, jota ei tarvitse ansaita 

Asunto ensin -asumispalvelut on kynnyksetöntä palvelua, jonka tarkoituksena on mahdollistaa oma koti jokaiselle. Asumisen pysyvyys ja oma koti sekä asumisen turvallisuudesta huolehtiminen ovat jokaisen perusoikeuksia. 

Emme edellytä asukkailtamme elämäntavan muutosta emmekä esimerkiksi aseta päihteettömyyttä asunnon saamisen ehdoksi. Päihteet sallivassa asumisessa lähtökohtana on ajatus, että jokaisella ihmisellä on oikeus kotiin, tukeen, ohjaukseen, hoitoon ja hoivaan päihteidenkäytöstä riippumatta. 

Asunto ensin -asumispalvelujemme asiakkaina on henkilöitä, joiden taustat ovat moninaisia ja avun tarpeet voivat olla ennakoimattomia. Usein asiakkaidemme tuen tarve liittyy mielenterveysongelmaan, päihteiden ongelmakäyttöön, jokapäiväisestä elämästä selviytymiseen, itsestä huolehtimiseen, arjen ja elämän hallintaan, taloudelliseen asemaan, syrjäytymisen torjumiseen, osallisuuden edistämiseen ja/tai itsenäistymiseen. Osalla asiakkaistamme on lisäksi erilaisia somaattisia sairauksia. 

Asiakkaamme ovat oman yhteisönsä aktiivisia toimijoita. He ovat vahvasti mukana asumispalveluiden toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa. Asiantunteva ja ammattitaitoinen henkilökuntamme on asiakkaidemme tukena asumisen onnistumisessa. 

Naapurustotyö on yhdessä tekemistä ja vuorovaikutusta. Pidämme aktiivisesti yhteyttä esimerkiksi asukasyhdistysten, taloyhtiöiden, koulujen ja alueen yritysten kanssa. Kun tulemme tutuiksi, voimme yhteistyössä tuottaa juuri naapurustomme näköistä toimintaa, naapuruston tarpeita ja toiveita kuulleen. Näin lisäämme lähialueen viihtyisyyttä ja turvallisuutta ja tarjoamme samalla asiakkaillemme mahdollisuuden olla aktiivisia yhteisön jäseniä.

Tutustu naapurustotyöhömme.

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.