Hyppää sisältöön

Palvelu

Osallisuutta tukevat palvelut

Osallisuutta tukevissa palveluissa tuemme asiakkaan itsenäisyyttä, kasvua ja kehitystä. Kiinnitämme erityistä huomiota puhetta tukevien ja korvaavien kommunikaatiomenetelmien käyttöön, innostavaan toimintaympäristöön sekä kokemukselliseen oppimiseen erilaisten vuorovaikutustilanteiden kautta. 

Palvelun sisältö

Toiminnan keskiössä on yhteisöllinen tekeminen ja osallisuuden tukeminen erilaisissa ympäristöissä sekä ryhmissä. Tarjoamme myös vahvan tuen palveluita, joita toteutetaan pienryhmässä ja henkilökohtaisessa ohjauksessa. 

Sijainti

Pääkaupunkiseutu

Asiakkaat

Henkilöt, joiden toimintakyky on alhainen liikunta- tai kehitysvamman takia. Myös mielenterveydelliset syyt, neuropsykiatriset oireyhtymät tai aistivammat ovat yleisiä asiakkaillamme.  

Muuta

Kuvassa on Kompassin kota, jonka keskellä on nuotio. Nuotion päälle voi kääntää ritilöitä, joilla paistetaan ruokaa. Taustalla näkyy ihmisiä odottamassa ruokien valmistumista.
Osallisuutta tukevissa palveluissa keskeistä on yhteisöllinen tekeminen.

Toimintaan osallistumista ja jokapäiväisten taitojen harjoittelua 

Osallisuutta tukevissa palveluissamme keskeistä on yhteisöllinen tekeminen ja osallisuuden tukeminen erilaisissa ympäristöissä sekä ryhmissä. Toiminnan sisällössä korostuvat erilaiset ryhmät, joissa toimimalla ylläpidämme ja edistämme asiakkaan toimintakykyä ja itsenäistä päätöksentekoa sekä lähiympäristössä liikkumista. 

Haluamme edistää asiakkaidemme toimintakykyä heille sopivassa tahdissa. Siksi osallisuutta tukevista palveluista asiakas voikin edetä työllistymistä edistäviin palveluihin tai opiskeluun – kun on sille sopiva aika. 

Tutustu tarjoamiimme palveluihin tarkemmin alta.    

Palvelumme

Päiväaikaisen toiminnan tavoitteena on muun muassa asiakkaiden toimintakyvyn tukeminen ja edistäminen sekä osallistaminen toimintaan. Harjoittelemme myös jokapäiväisiä taitoja, kuten vuorovaikutusta ja uusien asioiden kokeilemista. Huomioimme toimintaympäristössä neurokognitiiviset erityispiirteet kuten aistien ali- ja yliherkkyydet sekä ääni- ja valomaailman. Palvelussa korostuvat puhetta tukevien ja korvaavien kommunikaatiomenetelmien käyttö sekä sosiaalisten- ja vuorovaikutustilanteiden harjoittelu. 

Järjestämme ikääntyneille kehitysvammaisille henkilöille 1-3 kertaa viikossa toimintaa, joka sisältää muun muassa kädentöitä, liikuntaa, leivontaa, musiikkia ja seurustelua sekä kahvitarjoilun. Toiminnan tavoitteena on ylläpitää ikääntyneen asiakkaan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä ja hyvinvointia. 

Etäpalvelut voidaan yhdistää perinteisten työllistymisen ja osallisuuden palveluiden rinnalle täydentäväksi palveluksi tai sitä voidaan hyödyntää erilaisissa poikkeustilanteissa. Etäpalvelu on hyvä vaihtoehto esimerkiksi, kun asiakas jonottaa paikkaa johonkin palveluun, hänen fyysinen toimintakykynsä ei mahdollista liikkumista lähipalveluun tai harjoitellaan lähipalvelun aloittamista. Etäpalveluihimme kuuluvat ryhmämuotoinen etälive sekä etänä tarjottava vuorovaikutteinen henkilökohtainen palvelu. 

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.