Hyppää sisältöön

Asumisyksikkö

Rinnekodit Kornetti

Tarjoamme ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista kehitysvammaisille ja autisminkirjon henkilöille aikuisille ja ikääntyneille.

Asiakkaat

Lievästi- ja keskivaikeasti kehitysvammaiset tai autismikirjon henkilöt, aikuisista aina ikääntyneisiin asukkaisiin.

Sijainti

Kornetintie 8
00380 Helsinki

Talon tiedot

Asukkaamme asuvat kahdessa kerroksessa Kornetintiellä sijaitsevassa kolmikerroksisessa kerrostalossa. Samassa rakennuksessa toimii myös Toimintakeskus Kartanonhaka.

Lisätiedot

Yksikkömme on suunniteltu autisminkirjon henkilöiden erityistarpeet huomioiden.

Yhteystiedot

Kornetin terassi. Lasitetulla terassilla on kolme istutuslaatikkoa ja pehmustetut rottinkiset parvekalusteet.

Henkilöstö

Kornetin henkilöstö on ammattitaitoista ja ystävällistä. Henkilöstö on moniammatillista taustaltaan. Henkilöstöltä löytyy sekä käytännön että koulutuksen myötä autismiosaamista ja erilaisia kommunikointimenetelmiä. Tavallinen päivä asiakkaiden kanssa koostuu sekä perushoivasta että ohjauksellisesta arjen tukemisesta.

Tuemme työntekijöiden ammatillista kehittymistä ja sitoutumista koulutuksilla. Rinnekodeissa järjestetään monipuolisesti sisäisiä koulutuksia lähi-/etätoteutuksina sekä verkkokursseina E-rin oppimisympäristössä.

Kiinnostaako työ Kornetissa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Toimintaperiaatteenamme on kuntouttava työote ja asiakkaidemme oikea-aikainen ohjaus ja avustaminen. Huomioimme jokaisen asiakkaan yksilönä ja tuemme heitä mahdollisimman itsenäisessä arjessa. Autamme heitä myös vapaa-ajan harrastuksissa, sosiaalisten suhteiden ylläpidossa sekä muissa merkityksellisissä toimissa ja varmistamme, että asiakkaamme saavat heille kuuluvat palvelut.

Asiakkaamme kertovat arvostavansa asukaskavereitaan, kivoja ohjaajia sekä omaa kotia ja rauhaa. Meillä yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen on tärkeää niin asiakkaille kuin henkilökunnalle. Asiakkaillemme on tärkeää, että ohjaajat ovat innokkaita myös ulkoilemaan ja järjestämään heille toimintaa. Pidämme asiakaskokouksen kerran kahdessa viikossa, jolloin asiakkaat pääsevät kertomaan omia toiveitaan.  Käymme yhteisillä retkillä ja hyödynnämme lähialueiden palveluita ja tapahtumia.

Tuemme asukkaiden itsemääräämisoikeutta. Tarvittaessa selvitämme asiakkaiden mielipiteitä ja toiveita viittomien ja kuvien avulla. Asiakkaat saavat sisustaa huoneensa itsensä näköisiksi. Toiveruuat pyritään aina huomioimaan. Osalla asiakkaista yksilöllinen arki toteutetaan henkilökohtaisen päivästruktuurin avulla. Itsemääräämisoikeuden tukemiseksi asiakkailla on joka toinen viikko asukaskokous, jossa on mahdollista kertoa kuulumisensa ja esittää toiveita. Kun yksikössä on yhteisiä ohjaushetkiä, niin osallistuminen on vapaaehtoinen, kaikille turvataan mahdollisuus osallistua omien kykyjensä puitteissa.

Asiakkaillamme on eri kokoisia yksiötä kylpyhuoneella ja ne ovat kooltaan 25–40 m². Osassa yksiöistä on oma keittonurkkaus. Asukkaamme voivat kalustaa kotinsa omilla huonekaluilla juuri mieleisekseen.

Kaikki tilamme ovat esteettömiä ja talosta löytyy myös hissi. Asiakkaidemme yhteisessä käytössä on neljä parveketta, ruokasalit, keittiöt, olohuoneet, kodinhoitohuoneet ja saunatilat. Talon kolmannessa kerroksessa on oma liikuntasali, jota voi käyttää iltaisin ja viikonloppuisin.

Piharakennuksen pääty sekä aidattu sisäpiha keinuineen ovat asiakkaiden käytössä päivittäin.

Asukkaaksemme tullaan oman kotikunnan sosiaalityön kautta (vammaispalvelu).

Tervetuloa tutustumaan! Esittelemme mielellämme toimintaamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Myös virtuaaliesittely on mahdollinen. Sovithan esittelystä aina etukäteen palveluyksikön johtajan kanssa.  

Lisätietoja Kornetista ja asukkaaksi hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Kornetti sijaitsee Helsingin Pitäjänmäellä hyvien kulkuyhteyksien varrella. Kadunvarresta löytyy myös pysäköintipaikkoja parkkikiekolla. Osoitteemme on Kornetintie 8, 00380 Helsinki.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvat ja videot suuremmiksi

Haluatko antaa palautetta tai pyytää lisätietoja?

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.