Hyppää sisältöön

Kehitysvammapalvelut aikuisille

Tehtävämme on olla lähimmäinen tukea tarvitsevalle – tarjota jokaiselle omanlainen arki ja koti. Tarjoamme apua, tukea ja asiantuntemusta jokapäiväisiin hyvän elämän tarpeisiin. Palvelumme on suunnattu kaikenikäisille vammaisuudesta, pitkäaikaisesta sairaudesta tai muusta syystä erityistä tukea tarvitseville henkilöille sekä heidän perheilleen ja läheisilleen. 

nuori mies istuu pyörätuolissa ja sekoittaa taikinaa

Kuljemme rinnallasi 

Kohtaamme asiakkaamme yksilöinä. Tehtävämme on kantaa vastuu jokaisen asiakkaan palvelukokonaisuuden oikeasta sisällöstä sekä palvelun oikea-aikaisuudesta ja osoittaa laadun toteutuminen. Palvelukokonaisuudet eroavat sisällön, laajuuden tai toteuttamistavan suhteen. Tutustu alta tarkemmin palveluihimme. 

  

Tätä tarjoamme

Perhehoito

Perhehoidossa asiakkaamme saa elää mahdollisimman tavallista elämää perhekodissa. Koulutetut perhehoitajamme asuvat myös itse perhekodissa ja tarjoavat asiakkaillemme hoitoa, ohjausta sekä huolenpitoa.

Asumisen palvelut

Jokainen koti ja sen asukas on erilainen. Asiakkaamme oma koti voi olla ryhmäkodissa tai omassa erillisessä asunnossa. Asiakas kertoo, miten paljon haluaa kodissa apua ja tukea, tarvittaessa vaikka vuorokauden ympäri.

Työllistyminen ja osallisuus

Tarjoamamme palvelut työllistymiseen ja osallisuuteen toteutuvat toimintakeskuksissa tai muissa toiminnallisissa ryhmissä, työyhteisöissä tai yksilöohjauksena. Palvelumme on yhdessä suunniteltua mielekästä työtä ja toimintaa.

Tutkimus- ja kuntoutusjaksot

Tutkimus- ja kuntoutusjaksomme tulevat ajankohtaisiksi, kun tutkimuksellisten palvelutarpeiden taustalla on esimerkiksi haastava käyttäytyminen, autismiin liittyvät palveluntarpeet, mielenterveysongelmat, vaikea- ja/tai monivammaisuus tai pitkäaikaissairaus.

Lyhytaikainen hoito

Lyhytaikaisen hoidon palvelumme tukee asiakkaan ja hänen läheistensä selviytymistä kotona tai avohuollon ympäristössä. Lyhytaikaista hoitoa voidaan räätälöidä päiväaikaisesta hoidosta useamman viikon pituisiin jaksoihin.

Kehitysvammapalveluita tarjoavat toimipisteemme

Rinnekodit rekrytoi!

Etsimme jatkuvasti uusia eri alojen osaajia ympäri Suomen. Tarjolla merkityksellistä työtä kivassa tiimissä – aina #sydänmukana.