Hyppää sisältöön

Asumisyksikkö

Rinnekodit Kaisala

Valmentavan asumisen yksikkö kehitysvammaisille nuorille aikuisille. Yksikön toiminta päättyy syksyllä 2024.

Asiakkaat

Valmentavan asumisen yksikkö nuorille aikuisille, kehitysvammaisille henkilöille. Asiakkailla voi olla laaja-alaisia psyykkisiä haasteita tai kriisiytynyt elämän tilanne.

Sijainti

Rinnekodintie 15
02980 Espoo

Talon tiedot

Kaisalassa on seitsemän asuntoa ja lisäksi yhteisessä käytössä olevat oleskelutilat sekä sauna. Sijaitsemme Espoon Lakistossa, joka tarjoaa asiakkaille rauhallisen alueen asua lähellä luontoa
ja hyviä ulkoilumaastoja.

Lisätiedot

Suunnittelemme jokaiselle asukkaallemme yksilöllisen tuen, joka vastaa asukkaan tarpeita ja toiveita. Asukkaat voivat itse vaikuttaa omaan päiväohjelmaansa sekä yhteiseen tekemiseen. Asukkaiden toiveita kuunnellaan ja niiden toteutus suunnitellaan yhdessä.

Yhteystiedot

Ulkokuva Kaisalasta. Rakennus on yksikerroksinen ja rakennettu vaaleista tiileistä. Pihanurmikko on vastikään leikattu.

Henkilöstö

Moniammatillisen henkilökuntamme erityisosaaminen on painottunut haastavasti käyttäytyvien henkilöiden ohjaukseen. Meillä on hyvä ilmapiiri, jossa tehdään töitä täydellä sydämellä. Henkilökuntamme on kiinnostunut sekä suunnittelemaan että toteuttamaan yhdessä asiakkaidemme kanssa erilaisia aktiviteetteja monipuolisesti. Aktiviteettejä toteutetaan joko yksilöohjauksena tai pienryhmissä.

Henkilökunta panostaa asukkaiden arjen sujuvuuteen kuntouttavalla työotteella. Henkilökunta haluaa kehittää niin itseään kuin Kaisalaakin.

Kiinnostaako työ Kaisalassa? Ota yhteyttä palveluyksikön johtajaan ja lue lisää Rinnekodeista työnantajana!

Tarkemmat tiedot toimipisteestä

Kaisalassa on joka viikko asukaskokous, jossa käydään läpi ajankohtaisia asioita ja suunnitellaan yhteistä tekemistä. Suuren suosion on saanut myös kokkauspäivä, jolloin jokainen vuorollaan voi suunnitella ostoslistaa, asioida kaupassa ja valmistaa itse suunnittelemansa aterian muille. Asukkaiden mielestä lempipuuhia Kaisalassa ovat: kauppakäynnit, uimahallireissut, ulkoilu Lakiston alueella, kahvilakäynnit Ainoliinassa, autoretket, hiustenlaitto ja kynsienlakkaus, yhteiset askartelut sekä kokkauspäivät.

Kaisala tarjoaa virikkeellisen ja ennen kaikkea turvallisen elinympäristön asukkailleen. Tavoitteemme on valmentaa asukkaitamme itsenäisempään asumiseen ja tarjota tukea yksilölliseen elämään. Jokaiselle asukkaalle tehdään oma viikko-ohjelma, joka pitää sisällään hänen arkensa kannalta merkityksellisiä asioita. Tavoitteena on, että asukas voi tulevaisuudessa muuttaa kevyemmän tuen tai palvelun piiriin. Sen vuoksi jokaisen kanssa käydään yksilöllisesti suunnitellen läpi ne asiat, mitä tavoitteen saavuttaminen edellyttää. Kaisalassa rakennetaan jokaisen asukkaan kanssa hänelle sopiva arki, jonka toteutumisessa Kaisalan ohjaajat ovat tukena ja mahdollistajina.

Kaisalassa on seitsemän asuntoa, jokaiseen asuntoon kuuluu erillinen oma wc ja suihkutila. Yhteisessä käytössä on kaksi oleskelutilaa, kaksi keittiötä ja saunatilat. Kaisala on jaettavissa kahteen soluun ja yhteen erillisasuntoon.

Asiakkaaksi meille pääset….

Lisätietoja meistä ja asukkaaksi hakeutumisesta saat maksuttomasta palveluneuvonnastamme. Tavoitat meidät arkisin klo 9-15 numerosta 09 7750 5980 ja sähköpostitse palveluneuvonta@rinnekodit.fi.

Meille pääset oman auton lisäksi hyvin myös julkisilla! Rinnekodintielle lähtee Helsingin Rautatieasemalta bussi numero 345. Osoitteemme on Rinnekodintie 15, 02980 Espoo.

Ohjaajat ovat kivoja, he toteuttavat aktiviteetteja ja auttavat olemaan.

Anna palautetta tai pyydä lisätietoja

Valitse viestisi tyyppi(Pakollinen)
Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoja Rinnekotien henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojasivultamme (linkki sivun alalaidassa). Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn. Henkilötietosi poistetaan rekisteristä automaattisesti 3 kk:n kuluttua. Voimme vastata vain yhteystietonsa jättäneille.

Rinnekodit rekrytoi!

Saat kokea merkityksellisiä hetkiä yhdessä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Aina #sydänmukana.